Ελλάδα

Στη Σκόπελο, τον Ιούλιο η παράδοση γίνεται viral!

Για ακόμη μια χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες η Σκόπελος πρωτοπορεί

Parallaxi
στη-σκόπελο-τον-ιούλιο-η-παράδοση-γίνε-538293
Parallaxi

Μια ανοικτή γιορτή που φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και αναδεικνύει την Σκόπελο ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Το βραβευμένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για όγδοη χρονιά στις 4,5 και 6 Ιουλίου 2020.

Για ακόμη μια χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες η Σκόπελος πρωτοπορεί. Γίνεται το σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές που δίνουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις, κ.λπ.) του Φεστιβάλ. Με μέσο όρο ηλικίας συμμετεχόντων τα 23 έτη, η παράδοση γίνεται viral !

Το πρωτοπόρο φεστιβάλ της παράδοσης και του χορού «Διαμαντής Παλαιολόγος», με την ευρωπαϊκή σήμανση ποιότητας, EFFE 2019-2020 από τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, απέσπασε το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Φεστιβάλ» των TOURISM AWARDS 2017 και το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Πολιτισμός» των BEST CITY AWARDS 2016 ενώ έχει παρουσιαστεί ως μελέτη περίπτωσης σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και συνέδρια ως καλή πρακτική.

Τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Διοργανώτρια του καινοτόμου Φεστιβάλ είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» και η μεγάλη ομάδα των εθελοντών και των μαθητών του αείμνηστου Διαμαντή Παλαιολόγου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αιτήσεις συμμετοχής

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα»  προσκαλεί χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών αλλά και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής, να συμμετάσχουν  στο «8ο  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα διεξαχθεί στη Χώρα της Σκοπέλου, 4,5 και 6 Ιουλίου 2020.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους συμμετοχής στο www.dancefestival.gr. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα