Στο δίκτυο 36 παγκοσμίων κέντρων της UNESCO το ΚΕΟΔΔΥΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Ο λόγος για το Κέντρο Ολοκληρωμένης & Διεπιστημονικής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
στο-δίκτυο-36-παγκοσμίων-κέντρων-της-unesco-τ-325320
Parallaxi

Στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO εντάσσεται το Κέντρο Ολοκληρωμένης και Διεπιστημονικής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων (ΚΕΟΔΔΥΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως ένα από τα 36 αντίστοιχα παγκόσμια κέντρα. Η κύρωση της σχετικής συμφωνίας, μεταξύ της UNESCO και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλειά της την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης, δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντική για την Θεσσαλονίκη η αναγνώριση του Κέντρου Ολοκληρωμένης και Διεπιστημονικής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ως κέντρου κατηγορίας 2 της UNESCO. Η κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της UNESCO και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (…) εντάσσει το ΚΕΟΔΔΥΠ του ΑΠΘ στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO, ως ένα από τα 36παγκόσμια κέντρα. Αναβαθμίζεται η λειτουργία του και η δράση του στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με το νερό, σε περιφερειακό, διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο”.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα