Ελλάδα

Στο Ναύπλιο ο δήμαρχος πετούσε κακά στο σπίτι του αντιπάλου του

«Ήταν λάθος, το έκανα από αγανάκτηση».

Parallaxi
στο-ναύπλιο-ο-δήμαρχος-πετούσε-κακά-στ-651900
Parallaxi

Εικόνα αρχείου

Ξεπέρασε κάθε λογική η μάχη για τη δημαρχία στο Ναύπλιο, καθώς ο νυν Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρης Κωστούρος, παραδέχτηκε ότι προέβη σε μία ποταπή ενέργεια κατά του πολιτικού του αντιπάλου και υποψήφιου για τον Δήμο Δημήτρη Ορφανού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωστούρος, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υποστηρίζει ότι «επηρεάστηκε αρνητικά από ύβρεις και συκοφαντίες» που δεχόταν το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε μία «λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα».

Ο δήμαρχος στο Ναύπλιο ομολόγησε λοιπόν, πως τοποθέτησε «απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού».

Η ανάρτηση του κ. Κωστούρου:

«Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου.

Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις.

Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού.

Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!»

Ο κ. Ορφανός εκτός από το συμβάν με τα σκουπίδια, μιλώντας στο Newsit.gr, αναφέρει ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να τοποθετήσει κάμερες για να βρει τον δράστη που πετούσε τα περιττώματα στην αυλή του, έπαιξε άλλο ένα περίεργο και σοβαρό συμβάν που τον τρομοκράτησε.

«Δέχτηκα και δύο απειλητικά σημειώματα. Τα σημειώματα τα πέταξαν στην αυλή του σπιτιού μου, ήταν ιδιόχειρα και ανέφεραν χαρακτηριστικά το εξής: Σταμάτα αυτό που κάνεις θα σε τινάξουμε στον αέρα…».

«Έχει ξεκινήσει δυο μήνες τώρα. Και αποκορύφωμα ήταν ότι 15 και 17 Ιουλίου δέχτηκα αυτά τα απειλητικά σημειώματα και κάποιο γκαζάκι με ένα μπουκαλάκι βενζίνη, το οποίο όμως δεν έχει καταγραφεί γιατί δεν είχα τοποθετήσει κάμερες. Τρομοκρατήθηκα και την επόμενη μέρα στις 18 Ιουλίου τοποθέτησα την κάμερα.

Διαπίστωσα λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος κύριος, ήταν αυτός που ερχόταν γιατί γνώρισα το αυτοκίνητό του. Όμως επειδή δεν υπήρχε ταύτιση προσώπου, γιατί το αυτοκίνητο ανήκει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου και το οδηγεί αποκλειστικά ο ίδιος ο δήμαρχος, έτσι αναγκάστηκα να τοποθετήσω και δεύτερη κάμερα που καταγράφει το πρόσωπο του και το αυτοκίνητο.

Αυτό το πράγμα έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση. Είμαι 26 χρόνια δικηγόρος, πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Ποτέ δεν πήγε ο νους μου ότι θα βιώσω αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ορφανός στο Newsit.gr

Παράλληλα, καταγγελίες κατά του Δημάρχου κάνουν λόγο και για άλλες απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανού.

Όπως αναφέρει στην τοπική ιστοσελίδα anagnostis ο πρώην δήμαρχος, Παναγιώτης Αναγνωσταράς: “ντροπή ο Δήμαρχος της πρώτης πρωτεύουσας του νεότερου Ελληνικού κράτους να καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες κατά αντιπάλου του, υποψηφίου δημάρχου. Απειλητικά σημειώματα, σκουπίδια και κόπρανα ζώων πετούσε στην πόρτα του αντιπάλου του. Ποιος; Ένας εν ενεργεία Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος μας.

Πόση κατηφόρα ακόμα και εξευτελισμός. Η αλαζονεία, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και εκβιασμοί κατά δημοτών και υποψηφίων φέρνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Τον εξευτελισμό και την απώλεια της υστεροφημίας. Να παραιτηθεί τώρα. Προσβάλει έναν ολόκληρο ιστορικό δήμο. Δεν μας αξίζει ένας τέτοιος Δήμαρχος”.

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει πως ο Δημήτρης Ορφανός είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Κωστούρου τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα