Ελλάδα

Σύλληψη για πλαστογραφία: Απάτη ο έρανος 45χρονης για το «άρρωστο» παιδί της

Ανάμεσα στα "θύματα" της και η Δήμητρα Κατσαφάδου - Τι λέει

Parallaxi
σύλληψη-για-πλαστογραφία-απάτη-ο-έραν-1084014
Parallaxi

Νέα στοιχεία έφερε στο “φως” της δημοσιότητας η εκπομπή “Live News” για τη 45χρονη που έκανε έρανο για το παιδί της, τον “Διονύση”, ο οποίος είχε καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρο του ματιού του.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από επίσημα έγγραφα, η γυναίκα, στο όνομα της οποίας άνοιγαν τραπεζικοί λογαριασμοί για την ενίσχυση του παιδιού, δεν έχει γιο που τον λένε Διονύση, αλλά Χρήστο, κάτι που έγινε γνωστό μόλις πριν από λίγες μέρες.

Όταν το “Live News” ζήτησε απαντήσεις, η μητέρα έστειλε ένα έγγραφο που, σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», είναι πλαστό. Εξηγούν ότι ο ΑΜΚΑ δεν αντιστοιχεί στο όνομα του παιδιού που αναγράφεται, ότι το πρόβλημα υγείας δεν αποτυπώνεται στο έγγραφο με τη σωστή ιατρική ορολογία και πως μια σειρά από στοιχεία υπαλλήλων και σφραγίδες είτε δεν υπάρχουν, είτε πλαστογραφήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, η 45χρονη έχει συλληφθεί στο παρελθόν δύο φορές για πλαστογραφία, μια φορά τον Ιανουάριο του 2019 με τρεις πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης εξουσιοδότησης και μια δεύτερη τον Μάιο του ίδιου χρόνου, όταν, με πλαστά έγγραφα, πήγε να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ από τράπεζα.

“Το παιδί είναι μια χαρά” – Τι λένε ο πρώην σύζυγος της και ο πεθερός της στο “Live News”

Ο πρώην σύζυγος της 45χρονης μίλησε στο “Live News”, τονίζοντας ότι το παιδί είναι μία χαρά: “Δεν έχω καμία ανάμειξη εγώ. Δεν υπάρχει κάτι, το παιδί είναι μια χαρά. Είναι πλαστά όλα αυτά. Έχω τρία χρόνια που περνάω μία ιστορία με πλαστά και τέτοια που ξεκίνησαν. Μου έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα οικονομικά. Ήταν όλα αφημένα στο έλεος του Θεού, εφορίες. Έχω τρία χρόνια που πληρώνω για να ξεχρεώσω αυτά που μου έχει κάνει εμένα ζημιές, στο δικό μου όνομα, στην οικογένειά μου.

Το παιδάκι μου, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, ήταν 2 χρόνων. Έδωσα μία ευκαιρία, στην οικογένεια, στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας, να μη διαλύσουμε το σπίτι μας. Έχω τρία χρόνια που πληρώνω. Κοίταξα να μη διαλύσω το σπίτι μου, έχω τρία χρόνια που υποφέρω, έχω τρία χρόνια που πληρώνω.

Δεν ήθελα να τα κάνω όλα, να τα διαλύσω, αλλά τώρα δεν παίρνει άλλο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εγώ δεν ήξερα κάτι. Με πήραν τηλέφωνο και με ξύπνησαν να δω τον Ευαγγελάτο γι’ αυτά που συμβαίνουν και έπεσα από τα σύννεφα, δηλαδή έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Στην αρχή δεν το παραδεχόταν, μετά το παραδέχτηκε. Θα πάω σε δικηγόρο, εγώ τελείωσα μετά από αυτό. Δεν ξέρω τι τα έχει κάνει, δεν ξέρω τι λεφτά έχει πάρει, δεν ξέρω τίποτα. Εγώ την πίστεψα για να την παντρευτώ, αλλά αυτά τα πράγματα με ξεπερνάνε”.

Από την πλευρά του, ο πεθερός της ανέφερε ότι “η ιστορία είναι ότι η γυναίκα είναι απατεώνας. Έχει κάνει πολλές απατεωνιές και μας έχει να τραβάμε κανάλι. Εμείς θα πάμε αύριο στον δικηγόρο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Πήγε την άλλη φορά να πάρει δάνειο από την κουνιάδα της, τελείωσε η δουλειά. Η γυναίκα αυτή πάει για απάτη. Τουλάχιστον 7 χρόνια τραβιόμαστε… Είπαμε να της δώσουμε ευκαιρίες. Αυτή δεν παίρνει χαμπάρι. Δεν έχει τίποτα το παιδάκι…”.

Στην ερώτηση αν γνώριζε για τον έρανο, τόνισε: “Όχι παιδάκι μου, εμείς από τον Ευαγγελάτο τα ακούσαμε την Παρασκευή και ψάχναμε να βρούμε τον δικηγόρο, αλλά είναι Σαββατοκύριακο. Εδώ έχουν πάθει πλάκα οι άνθρωποι… Το χωριό όλο έχει πάθει πλάκα. Για όνομα της Παναγίας, τα παιδιά είναι καλά. (…) Πάνω από όλα, μαγάρισε τα παιδιά της, τα έβγαλε άρρωστα. Δεν ξέρω τι γίνεται, έχουμε πάθει και εμείς πλάκα. Τζόγο παίζει; Δεν ξέρω τι κάνει, τι γίνεται.

Ο γιος μου δουλεύει από το πρωί, 12 ώρες την ημέρα, νταλικέρης οδηγός, 12 ώρες την ημέρα για να μην λείψει στα παιδιά του τίποτα. Εδώ λεφτά εμείς δεν έχουμε δει. Εμένα μου είχε αφήσει 12 χρόνια να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες. Εμείς έχουμε πελαγώσει οι άνθρωποι, καταλαβαίνετε; Εμείς δεν προλάβαμε… Ακόμη ο γιος μου δεν έχει ξεχρεώσει. Μας είχε χρεώσει γύρω στις 70.000 χρέη και τέτοια, παραλίγο να βγούμε στον δρόμο”.

H Δήμητρα Κατσαφάδου θα έδινε 40.000 ευρώ στη 45χρονη που έκανε έρανο για το «άρρωστο» παιδί της

Ένα από τα παρ’ ολίγον θύματα απάτης της 45χρονης που έκανε έρανο για το “άρρωστο” παιδί της, ήταν η επιχειρηματίας Δήμητρα Κατσαφάδου.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, η Δήμητρα Κατσαφάδου αποκάλυψε ότι επρόκειτο να δώσει στη 45χρονη 40.000 ευρώ.

«Μου ζήτησε να δώσω 40.000 ευρώ. Ήμασταν έτοιμοι, όλη η εταιρεία, να τα δώσουμε, αλλά έχω πέσει και στο παρελθόν θύμα απάτης. Μου είπε πως τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου υπάρχουν παντού και μπορούμε να τα βρούμε και πως πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά site το έχουν αναδείξει. Μας πήρε τηλέφωνο και μίλησε μαζί της η επικεφαλής του τμήματος της εταιρίας. Ήταν και πολύ συγκινημένη. Και μας πήρε τηλέφωνο η δημοσιογράφος σας και μας είπε τι συμβαίνει. Είναι λυπηρό», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτήν την κοπέλα την είχα στη δουλειά μου 10 χρόνια. Της είχα τόση εμπιστοσύνη, την είχα σαν παιδί μου», είπε από την πλευρά του, στην εκπομπή, πρώην εργοδότης της. Ο ίδιος περιέγραψε πώς τους χρέωσε τόσο, ώστε ο γιος του να κινδυνεύει να μπει φυλακή.

«Ο γιος μου ήταν κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας στις οποίες φυσικά αθωώθηκε και καταδικάστηκε η Β… Μετά από πολύ καιρό, διαπιστώσαμε ότι με είχε μπλέξει σε διάφορες υποθέσεις με πλαστογραφίες, ψευδείς δηλώσεις, βεβαιώσεις. Δεν είχαμε εντοπίσει ακριβώς το μέγεθος όλης αυτής της απάτης».

Ο εργοδότης την είχε εξουσιοδοτήσει να του πληρώνει τις υποχρεώσεις τις δικές του και της εταιρίας. Εκείνη ισχυριζόταν ότι τις ολοκλήρωνε αλλά στην πραγματικότητα τα έβαζε στην τσέπη της. Έτσι εκείνος, έφτασε να οφείλει τεράστια ποσά, ακόμα και στην εφορία.

«Εγώ επιβαρύνθηκα με ένα τεράστιο ποσό πρόστιμο και φυσικά με αυτά τα χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρωθεί στον ΕΦΚΑ αλλά τα είχε κρατήσει αυτή. Δεν είχα βγει σε σύνταξη γιατί απλούστατα δεν μπορούσα να βγω αφού χρώσταγα».

Ακόμα κι όταν ο εργοδότης άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη σύνταξή του, εκείνη βρήκε τρόπο να τον καθησυχάσει.

«Φυσικά δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση συνταξιοδότησης. Πέρασε ένας χρόνος, 2 – 3 χρόνια, κάποια στιγμή λέει στη γυναίκα μου ‘α, θα σας δώσουν τώρα σύνταξη’. Έβαζε στη γυναίκα μου σύνταξη 700 ευρώ και σε μένα έναντι σύνταξης 360. Αλλά αυτά τα χρήματα, μου τα έπαιρνε από αλλού δεκαπλάσια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η γυναίκα αυτή δεν έχει γιο “Διονύση”, αλλά Χρήστο και ότι σε εκείνον είχε ισχυριστεί ότι το παιδί της έπασχε από την καρδιά του. Ο άνθρωπος, μάλιστα, όχι μόνο την έφερε σε επαφή με τον καρδιοχειρουργό Καλαγκό που εγχείριζε δωρεάν παιδάκια, αλλά της έδωσε στο χέρι και λεφτά να τη διευκολύνει.

“Της έδωσα έναν φάκελο 2.000 ευρώ για να τη βοηθήσω. Δε μου τα ζήτησε. Από δική μου πρωτοβουλία της τα έδωσα. Και μετά, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ερχόταν με πολύ μειωμένο ωράριο στην εργασία”.

Τους άρπαξε χιλιάδες ευρώ

Μια γυναίκα έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος της 45χρονης, καθώς φέρεται να άρπαξε από εκείνην πάνω από 70.000 ευρώ, ενώ από άλλη γυναίκα, η οποία έγινε και η νονά του παιδιού της, απέσπασε 73.000 ευρώ σε ένα μήνα.

Τέσσερα χρόνια τώρα αυτή η γυναίκα περιμένει να πάρει πίσω τα χρήματά της, με την 45χρονη να έχει επιστρέψει μόλις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Live News”, η 45χρονη έχει συλληφθεί στο παρελθόν δύο φορές για πλαστογραφία, μια φορά τον Ιανουάριο του 2019 με τρεις πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης εξουσιοδότησης και μια δεύτερη τον Μάιο του ίδιου χρόνου, όταν, με πλαστά έγγραφα, πήγε να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ από τράπεζα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα