Συνάντηση για το καλλιτεχνικό σχολείο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού
Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του καλλιτεχνικού γυμνασίου και λυκείου θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης.
Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του καλλιτεχνικού γυμνασίου και λυκείου θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη.
Αίτημα για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης ενιαίας στέγης για το καλλιτεχνικό σχολείο είχε καταθέσει πριν από μήνες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Σε αυτό παρουσιαζόταν το θέμα της έλλειψης χώρων που να πληρούν τις προδιαγραφές και τις ανάγκες του προγράμματος ενός τέτοιου σχολείου, καθώς το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στεγάζεται στους Αμπελόκηπους και το Καλλιτεχνικό Λύκειο στη Μενεμένη.
Χθες, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης, Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Χαλκηδόνος, Ιωάννης Τσουκνιδάς και Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, έστειλαν επιστολή προς τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχολείο δέχεται μαθητές από ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα και αυτήν τη στιγμή έχει 277 μαθητές (157 στο γυμνάσιο και 120 στις λυκειακές τάξεις).
Όπως αναφέρουν οι έξι δήμαρχοι, με βάση την κατοικία των μαθητών, 110 από αυτούς μένουν στην περιοχή από το ΙΚΕΑ έως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και από το Πανόραμα και την Πυλαία έως τον Αγ. Παύλο και 167 στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Ωραιόκαστρο, την Πολίχνη, τη Σταυρούπολη, τους Αμπελόκηπους, τη Μενεμένη, από γειτονικούς δήμους και διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια της δυτικής Θεσσαλονίκης (Σίνδος, Καλοχώρι).
Οι δήμαρχοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση μετεγκατάστασης του σχολείου στο κτίριο του Παπαφείου, θα χρειασθεί να μεταφέρονται 167 μαθητές σε διπλάσια απόσταση από τις κατοικίες τους, ενώ θα δαπανηθούν μεγάλα ποσά χωρίς να δίδεται καμία ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης του σχολείου, καθώς, σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα ενός τέτοιου σχολείου, απαιτούνται περίπου 30 αίθουσες.
Παράλληλα, αντιπροτείνουν να κατασκευασθεί διδακτήριο με προδιαγραφές και κτιριολογικό πρόγραμμα για Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο σε ακίνητο επί της οδού Μοναστηρίου που προτείνεται από τον Δήμο και από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Μενεμένης και μπορεί να αγοραστεί από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) στο 50% της αξίας του με καταβολή του τιμήματος σε 10 εξαμηνιαίες δόσεις, επειδή πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου.
Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το θέμα του καλλιτεχνικού σχολείου, διευκρινίζοντας ότι μετά το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κινητοποίησε τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Πηγή: ΑΠΕ