Ελλάδα

Συνελήφθη πρώην ηγετικό μέλος τρομοκρατικής – Ποιος είναι, οι σχέσεις με την Greek Mafia

Tης τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - Είχε στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά.

Parallaxi
συνελήφθη-πρώην-ηγετικό-μέλος-τρομοκ-1014963
Parallaxi

Συλλήψεις που οδηγούν σε κλιμάκωση των ερευνών και δημιουργούν έντονη ανησυχία στους εμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτουν από τις ραγδαίες εξελίξεις το βράδυ της Παρασκευής.

Η σύλληψη του πρώην ηγετικού στελέχους των«Πυρήνων» και ΟΥΚαδων του Λιμενικού Σώματος και η εμπλοκή ενδεχομένως και άλλων υπαλλήλων σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου έχουν προκαλέσει συναγερμό στις αρχές με τα πλοκάμια της Greek Mafia να έχουν διείσδυση στο βαθύ κράτος.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πορεία του γνωστού αντιεξουσιαστή ο οποίος από την στιγμή που αποφυλακίστηκε ενεπλάκη άμεσα με ποινικούς και βαριά ονόματα της νύχτας. Είναι επίσης γνωστό στους αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε σχέσεις με τα σκληρά μέλη ομάδων που το τελευταίο διάστημα ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς και εκτελούν μέλη αντίπαλων ομάδων.

Γιάφκες με εκρηκτκά και βαρύ οπλισμό

Ειδικότερα και όπως προέκυψε είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο άτομο δεν συλλαμβάνεται για τρομοκρατία αλλά για υπόθεση αμιγώς ποινικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, όλα ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορία ότι το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει στην κατοχή του εκρηκτικά. Παράλληλα, η ίδια πληροφορία ανέφερε ότι διατηρεί σχέσεις με βατραχανθρώπους (ΟΥΚάδες) του Λιμενικού Σώματος.

Αμέσως, οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με εφόδους στα σπίτια ΟΥΚάδων και του πρώην τρομοκράτη από αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στα σπίτια των ΟΥΚάδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλια, σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στο σπίτι του πρώην τρομοκράτη βρέθηκε ένα πιστόλι και σφαίρες. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο που ήταν «χαρτογραφημένο» ως τρομοκράτης απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. για ποινική υπόθεση και μάλιστα φέρεται να συνδέεται με ενστόλους (οι οποίοι ανήκουν σε επίλεκτη ομάδα του Λιμενικού).

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τρομοκράτης είχε «χαρτογραφηθεί» εδώ και χρόνια από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής ως ύποπτος για σχέσεις με άτομα που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα. Το συγκεκριμένο άτομο είχε καταδικαστεί για την τρομοκρατική του δράση σε περισσότερα από 70 χρόνια φυλάκιση και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.1

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, -4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, -2- κενές γεμιστήρες πιστολιού, -281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων, φορητός ασύρματος, αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων, υφασμάτινη θήκη πιστολιού, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, -5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα, -4- σιδερογροθιές, ρόπαλο, φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί, αναβολικές ουσίες, αμπούλες αερίου, -11- κινητά τηλέφωνα, -6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις. Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα