Ελλάδα

Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που ανυπομονούμε να επισκεφτούμε

Πάρε ιδέες και οργάνωσε από τώρα μια όμορφη εορταστική εκδρομή

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
τα-χριστουγεννιάτικα-πάρκα-που-ανυπο-1085620
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Βρισκόμαστε έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα, οι βιτρίνες των καταστημάτων, τα πρώτα φωτάκια στα μπαλκόνια των σπιτιών, αλλά και οι δημοσιεύσεις φίλων και γνωστών στα social media, μας βάζουν από τώρα σε εορταστικό κλίμα.

Τις επόμενες ημέρες τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους από κάθε πλευρά της Ελλάδας.

Εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω, τους προορισμούς εκείνους που αξίζει να οργανώσεις μια όμορφη χριστουγεννιατική εκδρομή και να ζήσεις την περίοδο των εορτών… ξεχωριστά!

Ο παραμυθένιος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του για 12η χρονιά, από τις 17:00 το απόγευμα για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από ολόκληρη  την Ελλάδα που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00. Μια παραμυθένια τελετή που θα φωτιστεί από πολύχρωμα βεγγαλικά θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας Μικρός Πρίγκηπας.

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως 10 το βράδυ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας www.milosxotikon.gr η καλέστε στο 24310 38890.

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν μικρό πλανήτη ενός απέραντου γαλαξία ζούσε ένας μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα σε τριαντάφυλλα και ηφαίστεια. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα o μικρός Πρίγκιπας άρχισε να ονειρεύεται έναν κόσμο διαφορετικό!

Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και να αναζητήσει την αλήθεια. Επισκέφθηκε 5 πλανήτες που στον καθένα υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, ο μεγαλοπρεπής Βασιλιάς, ένα όμορφο και μοσχομυριστό Τριαντάφυλλο, ο πιστός Φανανάφτης και ο κομψός Αστρονόμος. Τελευταίος πλανήτης που επισκέφθηκε ήταν η γη και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών όπου συνάντησε τον Άη Βασίλη και τους αμέτρητους βοηθούς του.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας μικρός Πρίγκιπας.

24 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024

Η Ονειρούπολη στη Δράμα γίνεται… 20

Για 20η χρονιά η Ονειρούπολη θα ντύσει γιορτινά τη Δράμα και θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της. Τα σπιτάκια, τα στολίδια, τα λαμπιόνια ετοιμάζονται να μας χαρίσουν ένα μοναδικό παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό γεμίζοντας χαμόγελα και θετική διάθεση όσους περιηγηθούν στις μαγικές του διαδρομές.

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Ένα μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες και μαγεύει τις καρδιές μας με χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Τα 20 χρόνια λειτουργίας είναι μια μεγάλη επίτευξη, γεμάτη αναμνήσεις, χαρά και αγάπη. Φέτος, η Ονειρούπολη Δράμας επανέρχεται δυναμικά, γιορτάζοντας την υπέροχη πορεία της με μια σειρά από εκπληκτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα αγγίξουν τις καρδιές όλων μας.

Ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά τις μαγικές στιγμές μαζί σας, να ανταλλάξουμε γέλια, να απολαύσουμε τις συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, και να περιπλανηθούμε ανάμεσα στα σπιτάκια των δραστηριοτήτων.

Αυτή η επέτειος δεν είναι μόνο δική μας, αλλά δική σας επίσης!

Η υποστήριξή σας είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τον υπέροχο αυτό θεσμό. Είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την πόλη μας, και να δημιουργήσουμε μαζί μια αξέχαστη γιορτινή εμπειρία.

Ελάτε, λοιπόν, να γιορτάσουμε την ομορφιά των Χριστουγέννων, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ανεξίτηλες αναμνήσεις και να δείξουμε πόσα πολλά σημαίνει η Ονειρούπολη για εμάς.

Σας περιμένουμε όλους με ανοιχτές αγκάλες και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτή την υπέροχη εμπειρία μαζί σας!

Από 2 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου

Ο ”Βόλος μας μαγεύει” κι αυτά τα Χριστούγεννα

Ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει» πραγματοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη και βασικά σημεία της προσπάθειας αποτελούν ο εντυπωσιακός φωτισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου, η λειτουργία του φαντασμαγορικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου για παιδιά με θέμα «Christmas World», η φωτισμένη «Αργώ» – σύμβολο της πόλης – στο κέντρο της παραλίας του Βόλου, οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, τα δρώμενα στο εμπορικό κέντρο και οι 100 και πλέον καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις δημοτικές ενότητες του Βόλου και φυσικά, στο πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου», το οποίο στις 13 Δεκεμβρίου ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό, με μία μεγάλη καλλιτεχνική παραγωγή αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Συνθέτη.

Η έναρξη για τη φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 7.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου με επίσημους προσκεκλημένους τη σπουδαία τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και τον εκπληκτικό Γιώργο Κακοσαίο, τους οποίους θα συνοδεύσει μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της Μιούζικαλ σκηνής, για τα οποία συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη, η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών Χορού της πόλης, για να προετοιμάσουν το κοινό να υποδεχθεί τους αγαπημένους καλλιτέχνες, Πέγκυ Ζήνα και Γιώργο Κακοσαίο.

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, θα ανέβουν στην σκηνή και θα ερμηνεύσουν μεγάλες τους επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα live πρόγραμμα το οποίο θα μεταδίδεται και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο θα πατήσουν το «μαγικό κουμπί» για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών των μιούζικαλ είναι του Θεόδωρου Λεμπέση και οι ενορχηστρώσεις των κομματιών των προσκεκλημένων καλλιτεχνών είναι των Θεόδωρου Λεμπέση και Απόστολου Τσιάρκα. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου, συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες του Apparatus Circus lab με χορογράφο την Αγγελική Μέλη, της Σχολής Χορού Break A Move με χορογράφους τους Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Ραφαέλα Μηνά, Dance Studio με χορογράφους τις Νίκολα Κρίτσλοου και Κατερίνα Σαρρή και Libre Dance Studio με χορογράφους τις Νένα Τσιαμάγκα, Λία Μπρίκα, Γιούλη Σταμάτη και Αθηνά Καρδαμάκη.

Σχεδιασμός σκηνικών – props: Αγγελική Μέλη. Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του. Ειδικές κατασκευές – props από την εταιρεία TheSign – Κούντριας, Κυριάκος Γαλάτος και Βόλος Χυτήρια

Η «ευχούπολη» της Ξάνθης

Η επίσημη έναρξη θα ξεκινήσει από τη Σταυρούπολη, όπου στις 9 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ενώ, στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα γίνει η φωταγώγηση του δέντρου της Ξάνθης στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία.

Για μία ακόμη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος και η «Ευχούπολη».

Ξωτικά, Άγιος Βασίλης, θεατρικά, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές, body painting, και διάφορα events στο κλίμα των ημερών θα πλαισιώσουν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Δημοτικά σχολεία της Ξάνθης θα στολίσουν, επίσης, το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στην «Ευχούπολη». Ενώ, ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε άλλους οικισμούς του Δήμου, Κομνηνά, Σταυρούπολη και Κιμμέρια.

*με πληροφορίες από xanthipost.gr

Η Μαγική Λιμνοπολιτεία της Καστοριάς… μεγαλώνει

Τα Χριστούγεννα στην Καστοριά, μετατρέπονται σε παραμύθι.

Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία», πιο λαμπερή και γεμάτη θα ανοίξει τις πύλες της και για τα φετινά Χριστούγεννα.

Είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει τον κορυφαίο προορισμό για μικρούς και μεγάλους, καθώς ο Δήμος Καστοριάς, ετοιμάζει μια… υπερπαραγωγή, με παιχνίδια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη, ξωτικά, χιονάνθρωπους, καρουζέλ, αλμυρές – γλυκιές γεύσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Πρόκειται για πολύ όμορφη εορταστική δράση με ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό με λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο μικρών και μεγάλων, παγοδρόμιο.

Αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα μέσα Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συναυλία με τη συμμετοχή της Ζόζεφιν και του τράπερ FY.

Χριστούγεννα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Ο Αστερόκοσμος ανοίγει φέτος από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 στους χώρους της ΔΕΘ και θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στα περίπτερα 13, 14, και 15 γιορτάζοντας μαζί μας τα Χριστούγεννα 2023 και την Πρωτοχρονιά του 2024.

Ένα μοναδικό Fun Park, παγοδρόμιο, 15 παιχνίδια, συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, happenings και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα δώσουν τον εορταστικό παλμό και φέτος, στους επισκέπτες του Αστερόκοσμου 2023-2024.

Με μόλις 8€ είσοδο έχει απεριόριστη πρόσβαση:

  • Σε 15 παιχνίδια Λούνα Παρκ
  • Στα 2 παγοδρόμια
  • Σε καθημερινές παραστάσεις Mαγείας με τον γνωστό μάγο Grey Ampa
  • Σε καθημερινές παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου
  • Σε παραστάσεις κουκλοθέατρου με τους ΤΙΚΝΙΚ
  • Σε πολυάριθμα άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, και πολλά άλλα happenings, αλλά και εκπλήξεις!

Επιπλέον παρέχεται Δωρεάν Parking, εντός του χώρου της Δ.Ε.Θ. (από την Πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ:

  • Παιδιά έως 1 μέτρο ύψος
  • ΑΜΕΑ (σε αναπηρικό αμαξίδιο και ένας συνοδός)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σάββατο 09/12 11:00 – 23:00

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων στον Αστερόκοσμο 2023-2024 θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ραντεβού στο Πάρκο Χριστουγέννων στο Αίγιο

Στις 13 Δεκεμβρίου το Πάρκο Χριστουγέννων στο Αίγιο ανοίγει τις πύλες του για μια ακόμη χρονιά, ανανεωμένο και πιο μαγικό από ποτέ!

Η φετινή “Ονειροχώρα” θα μας ταξιδέψει σε ένα Χριστουγεννιάτικο όνειρο που ξεκίνησε το 2012 και ζωντανεύει κάθε χρόνο στην καρδιά του Αιγίου!

Με δωρεάν είσοδο και δράσεις, το Πάρκο δίνει την ευκαιρία σε όλους, να ζήσουν μια ανεπανάληπτη γιορτινή εμπειρία!

Ανοίγει για 3η χρονιά η «Ευχούπολη» στη Βέροια

Ανοίγει για 3η χρονιά η «Ευχούπολη» στη Βέροια!!

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 4.30μ.μ.!!

Μπαλαρίνα, συγκρουόμενα, ταψί, καρουζέλ, μύλος, Άγιος Βασίλης, ξωτικά , face painting, πολλά περίπτερα με διάφορα για όλα τα γούστα και με δυο συναυλίες.

2/12/2023 και ωρα 6 μμ πρωτη συναυλια με τους KINGS

Σε εορταστικούς ρυθμούς πλεον κινείται η Βέροια, από τις 2/12/2023

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό «Ευχούπολη» για 40 ημέρες θα δώσει την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη μας!!

ΕΙΣΟΔΟΣ 8 ΕΥΡΩ με απεριόριστες βόλτες όλη μέρα με ένα μικρό τίμημα των 3 ευρώ τη μισή ώρα για το παγοδρόμιο και 1.5 ευρώ για το τρενάκι που θα κάνει βόλτες τους μικρούς και μεγάλους φίλους μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Για σχολεία, συλλόγους η είσοδος είναι στα 6 ευρώ.

Το Μαγευτικό “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλιου “ΚΙΝΗΣΟΥ” για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ που θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Συγκρότημα «Τζίβρε», όπου σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία υποδέχθηκε πάνω από 12.000 επισκέπτες .

Κεντρικό θέμα του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα είναι «η Μαγεία», από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα.

Τις ημέρες εκείνες μπορεί κανείς να συναντήσει ενότητες όπως ο Μεσαίωνας με μάγισσες της εποχής, η Αυλή του Αϊ Βασίλη, η Μεσαιωνική τραπεζαρία, οι Πειρατές της Καραϊβικής, το Γαλατικό Πάρκο , το παιδικό EnCanto γύρω από το οποίο βασίστηκαν όλες οι (δράσεις δια δραστικά παιχνίδια face painting κατασκευή μπισκότων κα.) το Μαγεμένο δάσος με τον βαθμό τρόμου που του δίνουν οι εμπνευστές του και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Εκτός των άλλων το πρόγραμμα διανθίζεται με θεατρικές παραστάσεις, βιωματικές δράσεις και ολοήμερες μουσικές εκδηλώσεις με την Φιλαρμονική Σουφλίου.

Μια κυψέλη πολιτισμού, 200 ανθρώπων από 3 μέχρι 85 ετών , δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο εορταστικό επταήμερο.

Οι πύλες του ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ θα είναι ανοιχτές από 23- 30 Δεκεμβρίου από τις 5.30 μέχρι τις 9.30 το βράδυ με τιμή εισόδου 3 ευρώ.

*με πληροφορίες από ΕΡΤ

«Παραμυθούπολη» στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου

Με τη φωνή και σκηνική παρουσία της Ανδρομάχης θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα ανοίξει παράλληλα τις πύλες της η «Παραμυθούπολη» στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2023 στην πλατεία Παπανδρέου, καιρού επιτρέποντος, όπως ανέφερε o Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί αναλυτικά και το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τα περσινά Χριστούγεννα η «Παραμυθούπολη» φιλοξένησε λούνα παρκ, παγοδρόμιο, το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, κεντρική σκηνή με καθημερινές μουσικές εκπλήξεις, αλλά και πολλές δραστηριότητες όπως ανάγνωση παραμυθιού, face painting, μπαλονοκατασκευές και άλλες εκπλήξεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα