Τα θύματα της σφοδρής πρωϊνής νεροποντής

Όλες οι εςξελίξεις.

Parallaxi
τα-θύματα-της-σφοδρής-πρωϊνής-νεροπον-224647
Parallaxi

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (17:19):

Ακόμη ένας νεκρός εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μέχρι στιγμής, στους 14.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (16.43):

Τους 13 έφτασαν μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα.

Οι τελευταίοι δύο νεκροί είναι ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (16.18):

Στους 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. Οι δύο τελευταίοι νεκροί είναι ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Έτσι, επίσημα οι νεκροί που έχει ανασύρει η Πυροσβεστική ανέρχονται στους εννέα και δύο που ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (16.00):

Άλλο δύο νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγο από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα. Πρόκειται για έναν άνδρα, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας, και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.

Τα δύο τελευταία θύματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών που έχουν εξακριβωθεί επίσημα, στους εννέα. Συγκεκριμένα, επτά έχουν ανασυρθεί νεκροί από την Πυροσβεστική και δύο από το Λιμενικό στη θάλασσα.

Θεωρείται βέβαιο πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος, αφού δεν έχουν πλησιάσει ακόμα τα συνεργεία στο βενζινάδικο, όπου από νωρίς φαίνονται δύο άνθρωποι που δεν αντιδρούν, και θεωρείται βέβαιο ότι είναι νεκροί, καθώς και σε σπίτι ηλικιωμένου, ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Πυροσβεστική, αγνοείται.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (14:16):

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ότι μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο της Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου βρίσκεται, έχουν αναφερθεί έξι θάνατοι και έχουν μεταφερθεί οκτώ τραυματίες. Πρόσθεσε ότι από τους τραυματίες, σοβαρά είναι μία γυναίκα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Το «Θριάσιο» έχει τεθεί σε ετοιμότητα, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (13:52):

Οι σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν τις πρώτες απογευματινές ώρες στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Παράληλλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα