Taste Atlas: Τα φαγητά και ποτά που ξεχωρίζουν στα νησιά του Αιγαίου
Ο γευστικός χάρτης της χώρας από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια γευσιγνωσίας
Το γευστικό χάρτη της Ελλάδας αποτύπωσε το Taste Atlas, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια γευσιγνωσίας που κάθε χρόνο αναδεικνύει τα καλύτερα φαγητά και ποτά από όλο τον κόσμο.
Τα ελληνικά προϊόντα και πιάτα βρίσκονται συχνά στις λίστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας, με το σουβλάκι, τη χωριάτικη σαλάτα, το τζατζίκι, την γραβιέρα και τον ντάκο να έχουν κερδίσει κατά καιρούς ουκ ολίγες διακρίσεις.
Αυτή τη φορά, το Taste Atlas ξεχώρισε τα νησιά του Αιγαίου που φημίζονται για ένα συγκεκριμένο συστατικό, ποτό ή πιάτο τους και τα έβαλε στο γευστικό του χάρτη.
Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα μπορείτε να δείτε παρακάτω:
- Κρήτη: πορτοκαλόπιτα, απάκι, μυζήθρα, τσικουδιά, ντάκος, σοφρεγάδα, γραβιέρα, μυζηθρόπιτα
- Κύθηρα: Ροζέδες, φατουράδα
- Αίγινα: Φυστίκι Αιγίνης
- Ρόδος: Μελεκούνι
- Νάξος: Γραβιέρα Νάξου, αρσενικό Νάξου
- Εύβοια: Ξερά σύκα Κύμης, Κονσερβολιά Ροβιών
- Άνδρος: Φουρταλιά
- Λέσβος: Λαδοτύρι Μυτιλήνης, ούζο, κρασί
- Ικαρία: Σουφικό Ικαρίας, φωκιανό Ικαρίας
- Κως: Λαμπρόπιτες
- Κάλυμνος: Φύλλα
- Κίμωλος: Λαδένια
- Σύμη: Ακούμια
- Αμοργός: Πατατάτο
- Φολέγανδρος: Ματσάτα
- Σίφνος: Μελόπιτα
- Σύρος: Καπαροσαλάτα
- Σκόπελος: Σκοπελίτικη τυρόπιτα
- Σκύρος: Αστακομακαρονάδα
- Χίος: Μαστέλο, μαμούλια, κορδέλια
- Θάσος: Ελιές θρούμπες, ελαιόλαδο
- Κάσος: Μακαρούνες με σιτάκα
- Κάρπαθος: Βυζάντι
- Σκιάθος: Κουνέλι στιφάδο
Σχετικά Αρθρα