Η τελευταία δήλωση από την ΕΥΑΘ για την καταλληλότητα νερού και την ώρα υδροδότησης

Όπως ανέφερε στην εκπομπή "Επικοινωνία" της ΕΡΤ3 ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ.

Parallaxi
η-τελευταία-δήλωση-από-την-ευαθ-για-την-305632
Parallaxi

Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Επικοινωνία” της ΕΡΤ3 ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, κ. Γιάννης Παπαιωάννου, για την καταλληλότητα του νερού στην πόλη, “Βγήκαν τα αποτελέσματα από το πρώτο δείγμα που είχε γίνει. Κατάλληλο είναι το νερό, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλώς πρέπει να πάρουμε την επιβεβαίωση, που θα γίνει σε μία, μιάμιση ώρα. Οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων και χωρίς κάποια άλλα απρόβλεπτα, γύρω στις 19.00 θα αρχίσει η υδροδότηση.”

Ανέφερε επίσης πως “Για αυτούς που είναι περιμετρικά, να υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί κι ένα χρονικό διάστημα, καμία ώρα, για να γεμίσουν και οι δεξαμενές.”

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΑΘ που μόλις αναρτήθηκε σημειώνει:

Λίγο μετά τις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει η τροφοδοσία της πόλης με νερό από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, εφόσον εξακολουθεί να πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης μετά και την επαναληπτική εξέτασή τους.
Με την έναρξη της σχετικής διαδικασίας στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου θα υδροδοτηθεί άμεσα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παραμένει από χτες χωρίς νερό, ενώ και στις περιοχές στις οποίες υπήρξε σήμερα προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης (Συκιές, Εύοσμος, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη κ.λπ.) θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση, δεδομένου ότι οι δεξαμενές τροφοδοσίας είναι ήδη γεμάτες.
Επαναλαμβάνεται ότι η υδροδότηση της πόλης καθυστέρησε ακριβώς για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα νερού είναι σε κάθε περίπτωση η ενδεδειγμένη, κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας του νερού που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων.
Ευχαριστούμε και πάλι για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα