Ελλάδα

Θάνατος 17χρονου: Σήμερα η απολογία του αστυνομικού – Νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη

Τι αναμένεται να υποστηρίξει ο κατηγορούμενος

Parallaxi
θάνατος-17χρονου-σήμερα-η-απολογία-του-1082183
Parallaxi

Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Θηβών προκειμένου να απολογηθεί πρόκειται να περάσει σήμερα ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει ότι έγινε απόπειρα αρπαγής του όπλου του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον νεαρό.

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ενώ, χθες Τετάρτη (14/11), τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ και χθες ήταν ακόμη μία νύχτα έντασης με ομάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές να προκαλούν επεισόδια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν μία ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα κρότου λάμψης.

Πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα όταν ομάδες Ρομά τοποθέτησαν κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης κλειστή λόγω επεισοδίων παρέμεινε για ώρες και η λεωφόρος ΝΑΤΟ, ενώ ένταση σημειώθηκε και στον Ασπρόπυργο, όπου η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Τέλος, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα