Ελλάδα

Θερμοκρασιακή διαφορά 30 βαθμών μεταξύ Δυτικής Μακεδονίας και Δωδεκανήσων

Στους -19 στη Φλώρινα ο υδράργυρος, στους 16 στα Δωδεκάνησα

Parallaxi
θερμοκρασιακή-διαφορά-30-βαθμών-μεταξύ-1109138
Parallaxi

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να δείχνει -16,6 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και -15,1 στη Φλώρινα. Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στον Νέο Καύκασο Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία υποχώρησε στους -18,7 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες του ίδιου αυτοκινητόδρομου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε ορεινά σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Αισθητό είναι το κρύο και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης βρέθηκε λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου (0,6).

Διαφορά 30°C με περιοχές των Δωδεκανήσων

Στο Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 23:30 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία στους -13.9°C. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σε περιοχές της Εορδαίας και της Κοζάνης με το θερμόμετρο να δείχνει και κάτω από τους -12°C. Η θερμοκρασία στις παραπάνω περιοχές αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί, καταγράφοντας θερμοκρασίες κοντά στους -16°C με -18°C.

Αντιθέτως σε περιοχές των Δωδεκανήσων η θερμοκρασία λίγο πριν τα μεσάνυχτα διατηρείται στους +15°C με +16°C, καταγράφοντας διαφορά θερμοκρασίας κοντά στους 30°C με περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ / meteo.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα