Ελλάδα

Θετικά μηνύματα Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια

Το  φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί

Parallaxi
θετικά-μηνύματα-μαξίμου-για-συνάντησ-1031973
Parallaxi

«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση σχετικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ και προσθέτει: «Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Προς τούτο συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη. Ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται».

Καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας».

Το tweet του Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Tweet για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας λιτά πως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ενώ σημείωσε πως «ελπίζει να είναι ωφέλιμη για τις δυο χώρες».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα