Ελλάδα

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για τη δίκη Πισπιρίγκου και τη δολοφονία του 17χρονου στη Βοιωτία

Όλα όσα υποστήριξε ο ποινικολόγος.

Parallaxi
τι-είπε-ο-αλέξης-κούγιας-για-τη-δίκη-πισ-729533
Parallaxi

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε το Σάββατο (18/11) τόσο για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι σε εξέλιξη όσο και για τη δολοφονία 17χρονου στη Βοιωτία, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Όπως γνωρίζετε, ενώ κανείς επιστήμονας δεν υπερασπίζεται την κατηγορουμένη, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν επτά κορυφαίοι επιστήμονες, εξετάστηκαν υπέρ της κ. Πισπιρίγκου και κατέθεσαν πως η ιστορία με την κεταμίνη είναι πρωτοφανής και δημιούργημα της φαντασίας ενός καθηγητού, ο οποίος μέχρι τα 52 του σπούδασε».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι καθηγητές και ιατροδικαστές κατέθεσαν πως αυτό είναι στη φαντασία του συγκεκριμένου κυρίου. Οι δύο καθηγητές που ήρθαν, είπαν πως η Πισπιρίγκου είναι αθώα και δεν υπάρχει θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Επίσης, με ενημέρωσαν πως φέρνουν το θέμα της Πισπιρίγκου στη Διεθνή Ένωση Επιστημών Δικαίου για να δείξουν πώς μπορεί να δημιουργηθεί μία δικαστική πλάνη».

Πάντως, αναφερόμενος στη δολοφονία του 17χρονου από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως τα περιστατικά που έχουν εμφανιστεί με αστυνομικούς είναι τρία, στη Βοιωτία, στο Πέραμα και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, ο ποινικολόγος υποστήριξε το εξής: «Σε όλους είμαι συνήγορος υπερασπίσεως, αλλά είναι άσχετα μεταξύ τους. Όπως με ενημέρωσαν, οι υπηρεσίοες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ πρέπει να έχουν σε όλη την Ελλάδα περίπου 500 περιπτώσεις ακινητοποιήσεων οχημάτων. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία παραβάτικη συμπεριφορά δύο νεαρών Ρομά που έχασαν τη ζωή τους, αλλά το άτυχο παιδί αυτό δεν ήταν Ρομά. Η ιατροδικαστική και η βαλλιστική διαπιστώθηκε πως έχουμε ένα τραύμα που είναι στην εξωτερική πλευρά του χεριού από πυροβολισμό εξ επαφής».

Επίσης, ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε: «Το δεύτερο το θύμα έκανε μία ενστικτώδη κίνηση και ο αστυνομικός κρατούσε το όπλο με το δάχτυλο στη σκανδάλη και έγινε η εκπυρσοκρότηση. Ο 17χρονος δεν έβγαινε από το αυτοκίνητο και τον έβγαλε ο αστυνομικός κα εκεί έγινε ο πυροβολισμός. Η βαλλιστική έδειξε πως είχε πυρίτιδα στο χέρι άρα ακούμπησε το όπλο. Έρχεται και η κατάθεση του αδελφού του που είπε πως ακούμπησε το όπλο».

Πηγή: ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα