Ελλάδα

Τι γράφει το BBC για την φωτιά στην Ύδρα

«Η αιτία της φωτιάς έχει προκαλέσει οργή στην Ελλάδα», αναφέρει το βρετανικό μέσο στο δημοσίευμά του.

Parallaxi
τι-γράφει-το-bbc-για-την-φωτιά-στην-ύδρα-1179054
Parallaxi

Σε περίοπτη θέση στον ιστότοπο του BBC αναπαράγεται η είδηση για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, σε πευκόδασος στην Ύδρα, λόγω πυροτεχνημάτων τα οποία εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό.

«Πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό στην Ελλάδα προκάλεσαν πυρκαγιά στο νησί της Ύδρας την Παρασκευή. Η φωτιά έκαψε το μοναδικό πευκοδάσος του τουριστικού νησιού, το οποίο βρίσκεται νότια της Αθήνας. Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αλλά με δυσκολία. Καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι που οδηγούν στην παραλία, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν το σημείο από τη θάλασσα, ενώ ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το βρετανικό μέσο στο δημοσίευμά του.

«Η αιτία της φωτιάς έχει προκαλέσει οργή στην Ελλάδα, η οποία ήδη μάχεται με πολλές πυρκαγιές ενώ βιώνει το πρώτο κύμα καύσωνα της χρονιάς. “Είμαστε αγανακτισμένοι που κάποιοι πετούν τόσο ανεύθυνα πυροτεχνήματα σε ένα πευκοδάσος,” δήλωσε ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Σουσουδάκης, στον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι η πόλη θα περιμένει τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και στη συνέχεια θα προχωρήσει ενδεχομένως σε νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων της θαλαμηγού» προσθέτει στο κείμενό το BBC.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην κατακραυγή του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Υπήρξε καταδίκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – “πλούσιοι με περισσότερα λεφτά παρά μυαλά”, έγραψε κάποιος. Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές από την Τρίτη, και οι αρχές προετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς η ξηρασία, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν».

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα