Το διάσημο φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε από το Taste Atlas ως το καλύτερο στον κόσμο

Ποιες ποικιλίες φιστικιών από άλλες χώρες αφήνει με διαφορά πίσω του

Parallaxi
το-διάσημο-φιστίκι-αιγίνης-ψηφίστηκε-1232605
Parallaxi

Το διάσημο φιστίκι Αιγίνης κατέκτησε την κορυφή για το Taste Atlas, καθώς ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο.

Στην έρευνα του διεθνούς οδηγού γεύσεων για τους 46 καλύτερους ξηρούς καρπούς του κόσμου, δεύτερο έρχεται το τουρκικό Αντέπ φιστικί από την επαρχία Γκαζιαντέπ, και ακολουθούν ποικιλίες φιστικιών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Πορτογαλία.

Τη δεκάδα κλείνουν άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες φιστικιών: των Μεγάρων και το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας.

Για το φιστίκι Αιγίνης, στην περιγραφή του το Taste Atlas σημειώνει:

«Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φιστίκι παράγεται από την ποικιλία Αιγίνης, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φιστικιών εδώ ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία.

Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν σε αυτά τα φιστίκια ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση, για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο».

Mάλιστα, η βαθμολογία που συνοδεύει την «χρυσή» ποικιλία φιστικιού αγγίζει το τέλειο, καθώς έχει συγκεντρώσει 4,8 στα 5.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα