Ελλάδα

Το Επιμελητήριο Έβρου ζητά να τροποποιηθεί η απόφαση για την απαγόρευση του κυνηγιού

Ζητούν την εξαίρεση των περιοχών που δεν έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές

Parallaxi
το-επιμελητήριο-έβρου-ζητά-να-τροποπο-935322
Parallaxi

Την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης σχετικά με την απαγόρευση θήρας στον Έβρο ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

Στη σχετική επιστολή ο κ. Τοψίδης επισημαίνει το ορθόν της απόφασης σε ό,τι αφορά την απαγόρευση στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, πλην όμως εκφράζει την εκτίμηση ότι η απαγόρευση δεν θα πρέπει να ισχύει για περιοχές που δεν έχουν υποστεί ζημίες.

Σημειώνει δε ότι το κυνήγι, ως δραστηριότητα, ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία του Έβρου (καταστήματα πώλησης σχετικών ειδών, τουριστικά καταλύματα κα) και, ως εκ τούτου, ζητά την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, ώστε το κυνήγι να επιτρέπεται σε περιοχές του Έβρου που δεν έχουν πληγεί, όπως έχει συμβεί και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές.

Αναμένονται αντιδράσεις

Με τις πυρκαγιές στον Έβρο να έχουν αφήσει πίσω τους τεράστιες καμένες εκτάσεις, η παραπάνω κίνηση του Επιμελητήριου Έβρου όπως ήταν αναμενόμενο θα προκαλέσει σειρά αντιδράσεων.

Η ΝΕΜΕΣΙΣ – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, παρακολουθεί το θέμα και αναμένεται να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να μην τροποποιηθεί η υπουργική απόφαση για απαγόρευση θήρας σε όλες τις περιοχές του Έβρου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα