Ελλάδα

Το καλοκαίρι οι διαρρήκτες δεν πάνε διακοπές: Ποια σπίτια βάζουν στόχο

Τα μέτρα που προτείνει  ΕΛΑΣ - Πώς να προστατευτείτε

Parallaxi
το-καλοκαίρι-οι-διαρρήκτες-δεν-πάνε-δι-1040793
Parallaxi

Η περίοδος των διακοπών του καλοκαιριού αποτελεί κατάλληλη ευκαιρία για επίδοξους διαρρήκτες να εισβάλουν στα σπίτια όσο οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε και να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις;

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε στο Mega πως προτού φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα πρέπει να ασφαλίσουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα της οικίας μας.

«Εάν υπάρχει η δυνατότητα, να εμπιστευτούμε σε ένα οικείο πρόσωπο να ανοίγει το σπίτι μας, ώστε να φαίνεται κίνηση, καθώς τα κενά σπίτια αποτελούν στόχο για τους διαρρήκτες», σημείωσε.

Εξίσου σημαντικό είναι να μην ανακοινώνουμε στα social media ότι λείπουμε για διακοπές, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα στο σπίτι όταν λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα, εάν έχουμε αφήσει πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, συστήνεται να μην το αποκαλύπτουμε σε τρίτα πρόσωπα.

Ανάμεσα στις συμβουλές για την προστασία του σπιτιού μας από τους επίδοξους ληστές συστήνεται ο φωτισμός με χρονοδιακόπτη, καθώς και να τεθεί ο συναγερμός σε λειτουργία.

πηγη ethnos

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα