Ελλάδα

Το ΠΑΜΑΚ στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Βαλίτσες για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα.

Parallaxi
το-παμακ-στην-παγκόσμια-ολυμπιάδα-ρομ-237800
Parallaxi

Τριάντα έξι ημέρες απομένουν για την έναρξη της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής (WRO), που θα διεξαχθεί φέτος στην Κόστα Ρίκα με εκπροσώπηση 60 χωρών και η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, η οποία μέσω εθνικών προκριματικών αγώνων εξασφάλισε το εισιτήριο συμμετοχής της στον διαγωνισμό, προσπαθεί πλέον να εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και για …τα αεροπορικά εισιτήρια, για τη μετάβασή της στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Η 10μελής ομάδα, αποτελούμενη από φοιτητές διαφόρων Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέσα από τη συμμετοχή της στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, καθώς και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι “γνωρίστηκαν προσωπικά” με τα ρομπότ “Ρολ” και “Ρολίτα”. Οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βράβευσαν σήμερα τα μέλη της Ακαδημίας για τις επιδόσεις της έως τώρα και τους ευχήθηκαν να επιστρέψουν από την Κόστα Ρίκα με νέες διακρίσεις στις βαλίτσες τους.

«Περάσαμε από διάφορους διαγωνισμούς και είχαμε αρκετές δυσκολίες, όμως τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ζήλο και καταφέραμε ό,τι καταφέραμε», ανέφερε ο διδάσκων – προπονητής της αγωνιστικής ομάδας της Ακαδημίας, Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιώργος Ζερβόπουλος.

«Οι κόποι μας, ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών προετοιμασίας για τους προκριματικούς στην Αθήνα, δικαιώθηκαν. Είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας και την ομάδα που έφτασε στο επίπεδο που έφτασε», ανέφερε ο Μάρκος Αγγέλος, φοιτητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, ενώ ο συμφοιτητής του Κωνσταντίνος Κλημαντάκης συμπλήρωσε: «Απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, έχουμε ξενυχτήσει γι’ αυτό, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο». «Ήμουν απαισιόδοξη, δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε εδώ, καθώς οι δυσκολίες ήταν πολλές, π.χ. δεν υπήρχαν χώροι κι ο εξοπλισμός ήταν πολύ ακριβός για να είναι στον διάδρομο, αλλά τελικά τα καταφέραμε και νομίζω ότι αντίστοιχα θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια», ανέφερε η φοιτήτρια του ίδιου Τμήματος, Αργυρώ Λεπιδά.

«Ασχολούμουν στο Λύκειο με τη Ρομποτική και είχα εμπειρία από συμμετοχή σε διαγωνισμού. Τώρα είναι κάτι πιο εξελιγμένο αυτό που κάνουμε, που απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού. Ήθελα να εξελίξω τις γνώσεις μου, να μάθω κάτι καινούριο», ανέφερε ο φοιτητής Ιατρικής στο ΑΠΘ Διονύσιος Γαζής, προσθέτοντας ότι θα τον ενδιέφερε να συνδυάσει τη ρομποτική με τις σπουδές του στην Ιατρική.

«Πιο πολύ πιστεύω στο να δείξουμε τη δουλειά μας στον κόσμο, να μάθει τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα», ανέφερε η φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Μαργαρίτα Χατζούλη.

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα