Το Σέιχ Σου και τα Λουτρά Θέρμης στο “κόκκινο” για ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς
Εργασίες καθαρισμού σε Σέιχ Σου και Λουτρά Θέρμης για ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς ενόψει του καλοκαιριού.
Στον καθαρισμό του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου από αυτοφυή βλάστηση και απορρίμματα προχωρά τις επόμενες ημέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να “θωρακίσει” τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης από το ενδεχόμενο πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού.
Παράλληλα, με εργολαβία ξεκινά και ο καθαρισμός στο άλσος των Λουτρών Θέρμης, ένα ακόμη σημείο που βρίσκεται στο “κόκκινο” για ενδεχόμενο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm” ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.
“Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο καθαρισμός του Σέιχ Σου, κοντά στην περιφερειακή οδό, από ξερή βλάστηση και αστικά απορρίμματα, γιατί μπορούν να αποτελέσουν εστίες και να πάρουν εύκολα φωτιά. Επίσης, θα καθαρίσουμε τα Λουτρά της Θέρμης από τα ξερά χόρτα για να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ψαρράς.
Ο κεντρικός δήμος δηλώνει πανέτοιμος να συνδράμει στη φετινή αντιπυρική περίοδο, καθώς διαθέτει 17 υδροφόρα οχήματα, ενώ οι εθελοντικές ομάδες θα πραγματοποιούν περιπολίες για την προστασία του Σέιχ Σου.
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών. Ο διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, πύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως ένα ακόμη σημείο που χρήζει επιφυλακής εντός της πόλης -πέρα από το Σέιχ Σου και τα Λουτρά της Θέρμης- είναι η δασική περιοχή του Ωραιοκάστρου.
“Ηδη ξεκίνησαν τις περιπολίες τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σε καλό βαθμό βρίσκεται και ο μηχανολογικός μας εξοπλισμός. Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των καιρικών συνθηκών και των υψηλών θερμοκρασιών” ανέφερε ο κ.Παχίδης.
Πρόσθεσε πως “η δύναμη της Θεσσαλονίκης ανέρχεται συνολικά σε 620 άτομα, αξιωματικούς και πυροσβέστες, ΕΜΑΚ και συμβασιούχους, 58 υδροφόρα οχήματα, 28 ειδικά οχήματα κλίμακες, βραχιονοφόρα, διασωστικά και άλλα 72 βοηθητικά οχήματα”.
Πηγή: ΑΠΕ, Α.Καρυπίδου