Ελλάδα

Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Parallaxi
τρομοκρατικό-δίκτυο-στην-αθήνα-προφυ-932318
Parallaxi

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το τρομοκρατικό δίκτυο που αποκαλύφθηκε στην Αθήνα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Οι δύο ετοίμαζαν μαζική επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή σε εστιατόριο στου Ψυρρή, υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου άντρα, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη.

Ο ένας εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Ζακύνθου και ο δεύτερος στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ο πρώτος φέρεται να είναι εκείνος που είχε αναλάβει την οργάνωση της επίθεσης και τη στρατολόγηση άλλων ατόμων, στην ομάδα που θα επιχειρούσε στην εβραϊκή συναγωγή και σε άλλους στόχους.

Η δήλωση του δικηγόρου τους

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα