Ελλάδα

Βέροια: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορείται η μητέρα που σκότωσε το μωρό της

Τι υποστηρίζει η 37χρονη - Το χρονικό της τραγωδίας - Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του βρέφους.

Parallaxi
βέροια-για-ανθρωποκτονία-από-πρόθεση-1104702
Parallaxi

Την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αντιμετωπίζει, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (10/01), η 37χρονη γυναίκα από το Μακροχώρι Ημαθίας που σκότωσε το 6 μηνών μωρό της. Μάλιστα, η κατηγορούμενη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (12/01).

Συγκεκριμένα, η 37χρονη που πέρασε, νωρίτερα, την πόρτα του δικαστικού μεγάρου στη Βέροια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ισχυρίστηκε – μέσω του δικηγόρου της – ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και δεν του επέφερε τραύματα, αλλά ό,τι συνέβη, ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειάς της να το ταΐσει. Παρ’ όλα αυτά, από τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης φάνηκε ότι το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο ξυλοδαρμός του βρέφους από την 37χρονη μητέρα έγινε μπροστά τα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών. Τα δύο ανήλικα παιδιά ήταν και αυτά που ειδοποίησαν τον παππού και τη θεία τους, οι οποίοι μένουν σε απέναντι κατοικία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν ο παππούς και η γιαγιά μπήκαν στο σπίτι, όρμηξαν πανικόβλητοι πάνω στην 37χρονη γυναίκα, φωνάζοντας «τι έκανες;», με εκείνη να τους απαντά: «Δεν το έκανα εγώ, το έκανε ο έξω από εδώ».

Η τάξη που ξεκληρίστηκε το 2003

Η 37χρονη μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2003 ήταν συμμαθήτρια με 21 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα που έγινε στην Κοιλάδα των Τεμπών. Επισημαίνεται ότι η ίδια – τότε – δεν είχε πάει στην εκδρομή, αλλά είχε αποκτήσει έκτοτε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της «έφυγαν» από τη ζωή.

Ακόμα, πρόσωπα από το περιβάλλον της μητέρας αναφέρουν ότι η 37χρονη έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη ύστερα από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια η κηδεία του βρέφους – Απομάκρυναν τον πατέρα

Πριν από λίγο έγινε η κηδεία του βρέφους στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπως τη γνωρίζουμε καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στη διαδικασία υπήρξαν και κάποια απρόοπτα καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν.

πηγή ieidiseis -ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα