Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντα από το τάγμα εφόδου των Κροατών στη Νέα Φιολαδέλφεια

Οπλισμένοι με καδρόνια κι αλυσίδες οι ακροδεξιοί χούλιγκαν κάνουν επέλαση στους δρόμους της περιοχής

Parallaxi
βίντεο-ντοκουμέντα-από-το-τάγμα-εφόδο-1043152
Parallaxi

Ανενόχλητοι και κρατώντας καδρόνια, λοστούς, σιδερόβεργες κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πριν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, τα οποία οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού της «Ένωσης», Μιχάλη Κατσουρή.

Βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ, δείχνει τους χούλιγκαν να περνούν, ως τάγμα εφόδου δίπλα από ένα περίπτερο και ήταν όπως φαίνεται από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής οπλισμένοι με ό,τι μπορεί να αποτελέσε όπλο στα χέρια τους. Οι περισσότεροι ήταν μαυροντυμένοι και φορούσαν καπέλα, κουκούλες, μάσκες και μαντήλια, προκειμένου να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν ανενόχλητοι τη διαδρομή από τον Σταθμό του Περισσού, μέχρι το Γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κρατώντας στα χέρια τους τα αυτοσχέδια «όπλα», σκορπίζοντας τον πανικό στους περίοικους και τους περαστικούς.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία υπαλλήλου επιχείρησης που αναφέρει πως είχαν αρπάξει ακόμα και κάποια σίδερα που χρησιμοποιούσαν για τα ψυγεία της επιχείρησης.

Οι χούλιγκαν κατευθύνθηκαν περνώντας από κατοικημένη περιοχή προς στο Άλσος που βρίσκεται στο ρέμα δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ και εκεί περίμεναν μέχρι το σήμα για να επιτεθούν όπως περιγράφουν καταστηματάρχες που είδαν κάποια από αυτά τα βίντεο. Κάποιοι κάτοικοι που είχαν βγάλει τα σκυλιά τους βόλτα ανέφεραν πως δέχτηκαν και οι ίδιοι επίθεση από την ομάδα των χουλιγκαν που φαίνεται ότι σκόρπισαν τον τρόμο σε όλη τη γειτονιά από τον Περισσό μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια που έγινε η σοκαριστική επίθεση.

ΠΗΓΗ ieidiseis – star

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα