Ελλάδα

Βίντεο: Οι σοκαριστικές αυτοψίες ενός ΑμεΑ στους δρόμους της Αθήνας

«Κάθε τετράγωνο ρίχνω τα ζάρια για το ποια κακουχία προσβασιμότητας θα μου κάτσει...»

Parallaxi
βίντεο-οι-σοκαριστικές-αυτοψίες-ενός-1040151
Parallaxi

Σοκαριστικά και άκρως εξοργιστικά, είναι τα βίντεο που δημοσιεύει το προφίλ «Κάπτεν ΑμεΆρικα» στο Facebook, γύρω από την καθημερινότητα ενός ΑμεΑ στους δρόμους της Αθήνας.

Σε μία από τις αναρτήσεις του, σημειώνει:

«Πήρα πρώτη φορά μόνος μου λεωφορείο (και οι 2 στάσεις ήταν στην Λ. Ηρακλείου, Νέα Ιωνία) και τράβηξα βίντεο την εμπειρία μου. Κυκλοφορώ κάθε μέρα στην Αθήνα με ΜΜΕ, αλλά τα λεωφορεία τα αποφεύγω, επειδή έχουν πολλές μεταβλητές που μπορούν να δυσκολέψουν την μετακίνηση μου…

Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τα λεωφορεία να γίνουν – για τα άτομα με αναπηρία – όσο αξιόπιστα είναι τα Μετρό (που και αυτά δεν είναι, αλλά τέλος πάντων).

Τέλος, θα αναφέρω, ότι έχω χρησιμοποιήσει περισσότερες φορές λεωφορεία στο εξωτερικό απ’ ότι στην Ελλάδα, και αυτό λέει πολλά…»

Σε άλλη του ανάρτηση, σημειώνει:

«Στιγμιότυπο από μια βόλτα μου στο κέντρο της Αθήνας. Στην ουσία, κάθε τετράγωνο ρίχνω τα ζάρια για το ποια κακουχία προσβασιμότητας θα μου κάτσει…

Το σκαλί από άσφαλτο είναι συνηθισμένη κακουχία – και ύπουλη -, αλλά ποτέ δεν έχω συναντήσει πόσο ακραία περίπτωση. Η λογική μιας ράμπα, είναι να μην χρειάζεται να κάνεις παρκούρ για να τη χρησιμοποιήσεις, αλλά βρισκόμαστε στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, διέσχιζα ένα φανάρι όπου το πράσινο για τους πεζούς ήταν 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου και όταν έφτασα στη συγκεκριμένη ράμπα με πίεζε ο χρόνος για να κάνω κινήσεις οι οποίες μπορεί να οδηγούσαν σε τούμπα.

Όταν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι λίγο τραγικό το ότι έχω μάθει να ανεβαίνω σκαλιά και να πηδάω διάκενα για να μπορέσω να υπάρχω στην Αθήνα.

Δεν είναι “κουλ” αυτό, διότι μέχρι να τα μάθω αυτά, δεν έβγαινα από το σπίτι μου και επίσης όταν πήρα την απόφαση να βγω έπρεπε να φοράω κράνος επειδή έπεφτα πολύ συχνά από το αμαξίδιο. Αυτά από μένα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα