Βοιωτία: 11 μετανάστες εντοπίστηκαν σε μαντρί – Τους εξανάγκαζαν να δουλεύουν στα χωράφια

Ανάμεσά τους βρίσκονταν 2 ανήλικοι.

Parallaxi
βοιωτία-11-μετανάστες-εντοπίστηκαν-σε-μ-1224593
Parallaxi

Σε ένα παλιό μαντρί στη μέση του πουθενά, με στρώματα στοιβαγμένα σε παλέτες και τελάρα, κρατούσαν οι δύο Πακιστανοί και ο Αιγύπτιος, που συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων στη Βοιωτία, τους 11 μετανάστες που εκμεταλλεύονταν οικονομικά.

Τους εξανάγκαζαν να δουλεύουν στα χωράφια

Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των προσφύγων και μεταναστών που είχαν φτάσει στη χώρα μας για μεροκάματο, τους εξαπατούσαν και τους εξανάγκαζαν να εργάζονται σε αγροτεμάχια στην περιοχή της Θήβας για ένα κομμάτι ψωμί.

Στο ίδιο μαντρί έμεναν και οι κατηγορούμενοι. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, μέσα στο ποιμνιοστάσιο εντοπίστηκαν πέντε Αιγύπτιοι, τρεις Σουδανοί, ένας Πακιστανός, ένας Σύριος και ένας Νεπαλέζος. Ανάμεσα τους δύο ανήλικοι από την Αίγυπτο που και αυτοί δούλευαν στα χωράφια και το βράδυ έμεναν στο παλιό μαντρί.

Μαντρί Βοιωτία γκάλερι

Και δύο ανήλικοι ανάμεσα στα θύματά τους 

Μάλιστα, για τους δύο ανηλίκους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση τους στο Ωραιόκαστρο και τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη έως ότου να οριστεί επίτροπός και να παραδοθούν σε δομή φιλοξενίας.

Τα θύματα του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων εξετάστηκαν παρουσία ψυχολόγων ενώ, κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Μαντρί Βοιωτία γκάλερι

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα