Ελλάδα

Βόλος: Ήχησε ξανά το 112 – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δραματική είναι η κατάσταση στον Βόλο καθώς όλη τη νύχτα οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους ενώ το νερό μπήκε στα κτίρια

Parallaxi
βόλος-ήχησε-ξανά-το-112-σε-ισχύ-η-απαγόρε-1062697
Parallaxi

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Βόλου το πρωί της Πέμπτης, με την Πολιτική Προστασία να τονίζει πως είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό. Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης. Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια.

Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι. Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα. Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Ουρές στα μάρκετ του Βόλου για εμφιαλωμένο νερό – Εργαζόμενοι κοιμήθηκαν μέσα στα καταστήματα

Ουρές σχηματίζονται έξω από μάρκετ του Βόλου, με τους κατοίκους να περιμένουν να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό, καθώς από χθες έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την magnesianews.gr, υπάλληλοι των μάρκετ που χθες έπρεπε να είναι στα πόστα τους μέχρι αργά το βράδυ, δεν κατάφεραν να γυρίσουν στα σπίτια τους και για να μην κινδυνεύσουν από τη βροχή κοιμήθηκαν εντός των καταστημάτων.

«Χωρίς ρεύμα το 80% της πόλης – Κινδύνευσαν ζωές», λέει ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος

Για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου μετά το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας Elias μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αποκάλυψε ότι το 80% της πόλης έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

«Ο κόσμος κινδυνεύει»

«Κινδύνευσαν ζωές. Ο κόσμος κινδυνεύει. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Ακόμη και εγώ παρέμεινα εγκλωβισμένος. Το 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρεύμα. Το νερό δημιουργεί πρόβλημα. Οι αγωγοί έφυγαν. Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Μπέος, περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στον Βόλο.

Μιλώντας για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια και να απομακρύνει φερτά υλικά δήλωσε ότι είναι συνεχείς τονίζοντας ωστόσο ότι οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κουραστεί μετά από 20 ημέρες συνεχούς εργασίας.

«Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπη. Που το είχε τόσο νερό ο Θεός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τα ελλιπή μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας τη πόλης.

Ο Βόλος έγινε λίμνη

Περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που προκάλεσε η νέα κακοκαιρία ανέφερε ότι το νερό δεν έχει διέξοδο να φύγει και το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι αντλίες.

«Σταμάτησαν γεωτρήσεις, κόπηκαν σωλήνες» είπε ο κ. Μπέος δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η ποιότητα του νερού στην πόλη μετά από τη νέα καταστροφή.

Kαι όπως τόνισε οι ζημιές είναι τεράστιες και μεγαλύτερες από αυτές που υπέστησαν οι πολίτες από την κακοκαιρία Daniel περιγράφοντας την τωρινή κατάσταση ως «καταστροφή του Νώε». Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Βόλος όλος έγινε λίμνη». Λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε ως πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να μαζέψεις τόσο νερό που έρχεται»

Πηγή: ertnews.gr / magnesianews.gr
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα