Ελλάδα

Βόλος- Πλυμμήρες: Ξεχωριστές δικογραφίες, ανά περιοχή, για τυχόν ποινικές ευθύνες

H έρευνα αφορά στον Βόλο, στο Νέο Δέλτα, στην Αγριά, στη Μηλίνα, στο Νότιο Πήλιο συνολικά και στον Αλμυρό.

Parallaxi
βόλος-πλυμμήρες-ξεχωριστές-δικογραφ-1062786
Parallaxi

Με διαφορετικές δικογραφίες, ξεχωριστές ανά περιοχή, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών μετά τις πλημμύρες Daniel και Elias. H έρευνα αφορά στον Βόλο, στο Νέο Δέλτα, στην Αγριά, στη Μηλίνα, στο Νότιο Πήλιο συνολικά και στον Αλμυρό. Επιπλέον συνεχίζεται και η υποβολή μηνύσεων, αλλά και η κατάθεση αναφορών στην εισαγγελία για προβλήματα που έχουν προκληθεί και παραμένουν άλυτα.

Η Εισαγγελία αναζητά ποινικές ευθύνες όσων τυχόν εμπλέκονται με τις επιπτώσεις από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, καθώς και τα ακριβή ποσά που διέθεσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι της Μαγνησίας για αντιπλημμυρικά έργα την τριετία 2020-2023, καθώς και τα διατεθέντα για άλλους σκοπούς ποσά.

Η έρευνα για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κλπ, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, αυτοψίες, εκθέσεις, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Συγκεντρώνονται επίσης στοιχεία για το επίπεδο πρόληψης – όχι μόνο της εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων – αλλά και μετά την ακριβή πρόβλεψη της έκτασης του φαινομένου Daniel και Elias από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προκειμένου να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν οι επιπτώσεις τους και κυρίως να προστατευθούν ζωές και περιουσίες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα