Ελλάδα

Βόμβα στα ΜΑΤ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ύποπτο λευκό βαν

Τα σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική

Parallaxi
βόμβα-στα-ματ-στο-μικροσκόπιο-των-αρχώ-1096720
Parallaxi

Το προφίλ των δραστών που βρίσκονται πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί επιχειρεί να σκιαγραφήσει η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνοντας στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ενδείξεις ως προ την προέλευση του τηλεφωνήματος που έγινε στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ και την zougla στις 12:25 το μεσημέρι της Δευτέρας. Το τηλεφώνημα έγινε από κινητό τηλέφωνο το οποίο ενεργοποίησε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα. Οι Αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν το στίγμα του συγκεκριμένου κινητού.

Στο μικροσκόπιο ύποπτο λευκό βαν

Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά και την παρουσία ενός λευκού βαν το οποίο εντοπίστηκε από τον αξιωματικό της υπηρεσίας να κινείται ύποπτα γύρω από την περίμετρο της έδρας των ΜΑΤ αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν από τις υπόλοιπες κάμερες που υπάρχουν κατά μήκους της οδού Κοκκινοπούλου αν πράγματι το βαν κινήθηκε κοντά σε χρόνο και χώρο στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο βομβιστής που άφησε την μαύρη σακούλα μπορεί να βγήκε ή να μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη αφού ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε μεσημέρι, κάτι ασυνήθιστο, και την ώρα που υπάρχει αρκετή κίνηση στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κοντά σε σημείο όπου υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων κάτι που προβληματίζει τις Αρχές για την κίνηση αυτή των δραστών. Εφόσον γινόταν η έκρηξη οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

Τα σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική

Η αντιτρομοκρατική έρευνά τα πιθανά σενάρια αλλά δεν περιμένει ανάληψη ευθύνης αφού κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται σε περιπτώσεις που δεν εκρήγνυται ο μηχανισμός.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μια νέας οργάνωσης που βασίζεται σε παλιά υλικά και που τα μέλη της δέχονται συμβουλές και κατευθύνσεις από εμπειρότερα στελέχη με διαδρομή στο χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα