Ελλάδα

Βούλα: «Η πρώτη μηχανή την έριξε κάτω και η δεύτερη τη χτύπησε» – Ξεσπούν οι συγγενείς του θύματος

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας ζητούν να ερευνήσουν οι Αρχές, εάν οι δύο μοτοσικλετιστές έκαναν κόντρες.

Parallaxi
βούλα-η-πρώτη-μηχανή-την-έριξε-κάτω-κα-1125050
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Αφού τη χτύπησε η πρώτη μηχανή και την έριξε στο έδαφος, αμέσως μετά πέρασε από πάνω της άλλη μία, με τη γυναίκα να χάνει τη ζωή της, μπροστά στα μάτια του άνδρα της, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πίσω.

Ο γιος της 72χρονης, Δημήτρης Μπαλάφας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε όσα συνέβησαν στη Βούλα, σύμφωνα με όσα του ανέφερε ο πατέρας του.

«Προσπαθούσαν να περάσουν την παραλιακή, από την πλευρά της παραλίας να ανέβουν προς τα πάνω. Η μητέρα μου είχε διανύσει σχεδόν όλο τον δρόμο, είχε φτάσει στην αριστερή λωρίδα. Ο πατέρας μου ήταν κάποια μέτρα πιο πίσω. Τότε πέρασαν δύο μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η πρώτη έριξε κάτω τη μητέρα μου και η δεύτερη ήταν αυτή που τη χτύπησε. Δυστυχώς, έχασε τη ζωή της άμεσα».

«Το δυστύχημα έγινε σε σημείο που η ευθεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, ξέρουμε τους δρόμους και πώς περνούν τα αυτοκίνητα. Η ορατότητα είναι πολύ μεγάλη και για τους οδηγούς και για τους πεζούς. Το λέω αυτό γιατί η μητέρα μου και ο πατέρας μου, πριν περάσουν τον δρόμο, είχαν κοιτάξει, είχαν ελέγξει..

Είναι πολύ εύκολο να δεις αν έρχεται κάποιος. Δεν φαινόταν τίποτα στον ορίζοντα για να ξεκινήσουν να περνάνε τον δρόμο. Αυτό που λέω είναι ότι οι μηχανές κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Ούτε η μητέρα μου, ούτε οι οδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν» πρόσθεσε, ενώ έκανε έκκληση να βρεθεί ο αναβάτης της πρώτης μηχανής, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή είναι άφαντος.

«Εμείς θέλουμε αρχικά να βρεθεί ο πρώτος οδηγός της μηχανής, αυτός που τη χτύπησε, γιατί δεν έχει εμφανιστεί. Εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Είδε ότι έγινε και έφυγε. Αν μπορεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, να μας δώσει οποιαδήποτε βοήθεια για να βρεθεί και να τιμωρηθεί για τον θάνατο της μητέρας μας. Ο δεύτερος νοσηλεύεται, ο πρώτος έχει εξαφανιστεί.

Ίσως υπάρχει κάποιο βιντεοληπτικό υλικό από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην παραλιακή, που θα μπορούσε να βοηθήσει. Όποιος έχει δει κάτι, να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με εμάς αν μας γνωρίζουν. Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα».

Ο γαμπρός της αδικοχαμένης γυναίκας, Κωνσταντίνος Βουτετάκης, διευκρίνισε, πως η γυναίκα δεν είχα κανένα πρόβλημα υγείας ή ήταν ανήμπορη να κινηθεί, όπως θα μπορούσαν να υποθέσουν, λόγω την ηλικία της.

«Πρώτον, θα ήθελα να γίνει κατανοητό από όλους μας, επειδή βλέπω να γράφετε “οι συγγενείς της 72χρονης” και μπορεί να δημιουργείται λανθασμένη εικόνα, ότι επρόκειτο για ηλικιωμένη γυναίκα που με δυσκολία μπορεί να δει και να περάσει τον δρόμο. Δεν ισχύει αυτό και θέλω να αποκατασταθεί αυτό, γιατί μπορεί να δώσει άλλοθι σε ανθρώπους που κάνουν τέτοιες εγκληματικές δράσεις στον δρόμο.

Μιλάμε για μία γυναίκα υπερδραστήρια, η οποία γυμναζόταν καθημερινά, περπατούσε πολλά χιλιόμετρα. Είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και κανένα πρόβλημα υγείας. Είχε διανύσει την περιοχή πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι ότι πήγαν πρώτη φορά και δεν ήξερα πού να κοιτάξουν. Είχαν ελέγξει και δεν είδαν απολύτως τίποτα».

Οι συγγενείς της γυναίκας, ζητούν να ερευνήσουν οι Αρχές, εάν οι δύο μοτοσικλετιστές έκαναν κόντρες. «Μιλάμε για απόσταση 300-350 μέτρα, την οποία πρέπει να διάνυσαν οι μηχανές μέσα σε 3,5 με 4 δευτερόλεπτα. Αν το υπολογίσουμε, βγαίνει ότι οι μηχανές πήγαιναν με 200 χλμ. σε μια περιοχή κατοικήσιμη που υπάρχουν διαβάσεις», ανέφερε ο κ. Βουτετάκης, με τον γιο της 72χρονης να υπογραμμίζει πως «από τη φύση του δυστυχήματος, μιλάμε ξεκάθαρα για κόντρα».

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μ. Πέμπτης επί της λεωφόρου Κ. Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Διός.

Αρχικά η γυναίκα παρασύρθηκε από μηχανή και βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο έδαφος, με τον οδηγό που την χτύπησε, να την εγκαταλείπει και να αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Στιγμές μετά, ένας δεύτερος οδηγός μηχανής, δεν είδε την γυναίκα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει και τελικά να διαπιστωθεί κατά την διακομιδή της στο Ασκληπιείο Βούλας, πως είχε χάσει τη ζωή της.

Ο οδηγός της δεύτερης μηχανής, τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ. Στη συνέχεια συνελήφθη προσωρινά όπου έδωσε εξηγήσεις για το τι συνέβη. Το Α’ Τμήμα Τροχαίας έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης του πρώτου οδηγού.

Πηγή: ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα