Ελλάδα

Βυθίστηκε στα λασπόνερα η Μηλίνα Πηλίου – Τεράστιες οι καταστροφές

Πού θα χτυπήσει σήμερα και αύριο η κακοκαιρία Elias

Parallaxi
βυθίστηκε-στα-λασπόνερα-η-μηλίνα-πηλί-1062486
Parallaxi

Χαοτικές εικόνες έρχονται από το Πήλιο όπου το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias είναι πραγματικά σαρωτικό.

Η Μηλίνα Πηλίου έχει «πνιγεί» στα λασπόνερα όπως φαίνεται και σε βίντεο από την περιοχή.

Ενδεικτική είναι πως οριακή χαρακτηρίζουν στελέχη του δήμου Νοτίου Πηλίου την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, εκφράζοντας φόβους για τις πιθανές συνέπειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ραμματά, τα ρέματα και τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και πάλι, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στην περιοχή μετά το μεσημέρι. Όπως ανέφερε, η κατάσταση σε Χόρτο και Πλατανιά παραμένει κρίσιμη, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μηλίνα, όπου ο μεγάλος όγκος νερού πλημμύρισε τους δρόμους.

Το παραδοσιακό ψαροχώρι της Μηλίνας είχε υποστεί ολική καταστροφή από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Έχουμε μηχανήματα σε όλη την έκταση του δήμου. Ένα μηχάνημα επιχειρεί στο πλαϊνό αποστραγγιστικό αυλάκι του Χόρτου, γιατί προκλήθηκε πρόβλημα με φερτά υλικά από το νερό», σημείωσε ο κ. Ραμματάς. Υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος στον Πλατανιά, από μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο σημείο της εκβολής του ρέματος, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα επιχειρήσει ερπυστριοφόρο μηχάνημα με σφυρί για την απομάκρυνση της κατεστραμμένης γέφυρας.

Σημειώνεται πως, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας έγινε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από τις 15.15, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και τον μεγάλο όγκο νερού και μέχρι την αποκατάστασή τους, στην επαρχιακή οδό Μηλίνας – Τρικερίου.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας Elias:

Συναγερμός από κατοίκους και φορείς για τη νέα κακοκαιρία

Δύσκολη η κατάσταση και στην Εύβοια

Πάντως και στη Βόρεια Εύβοια η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Συνεργεία του Δήμου κάνουν ότι μπορούν όμως τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες και στο Προκόπι που βρίσκεται μέσα στις λάσπες.

Πού θα χτυπήσει σήμερα και αύριο η κακοκαιρία Elias

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα