Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη Folli Follie, για τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας

Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες

Parallaxi
ξεκίνησε-η-δίκη-folli-follie-για-τους-παραποιημέ-952158
Parallaxi

Την αποβολή της προσωρινής διοίκησης της FOLLI FOLLIE από την υποστήριξη της κατηγορίας (σ.σ. πολιτική αγωγή) αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας.

Παράλληλα, δέχθηκε την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από επενδυτές, τράπεζες, e-ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει και το πρώτο δικαστήριο που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2022, αλλά είχε οδηγηθεί σε αναβολή λόγω της παρατεταμένης αποχής των δικηγόρων. Την άποψη ότι η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας δεν μπορεί να παρίσταται στο δικαστήριο υποστήριξε και η πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου που κάθεται στο εδώλιο.

Μετά τη νομιμοποίηση των παραστάσεων της υποστήριξης της κατηγορίας, η δίκη ξεκίνησε επί της ουσίας με καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές της FOLLI FOLLIE. Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι παρά τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα ότι κάτι δεν πάει καλά με τις επενδύσεις και τους ισολογισμούς , εκείνος δεν πείστηκε.

Άλλος μάρτυρας, που είχε επενδύσει σε μετοχές της FOLLI FOLLIE κατέθεσε πως έχασε περίπου 40 χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Είχα 2.500 μετοχές της, τις 1.000 τις είχα αγοράσει στις αρχές Απριλίου 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund. Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μετόχοι ήταν οι ιδρυτές της.

Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund, διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: iefimerida.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα