Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Το Υπουργείο Εξωτερικών απαντάει στην Άγκυρα για τις αναφορές της στην "τουρκική μειονότητα της Θράκης".

Parallaxi
υπεξ-για-άλλη-μια-φορά-η-τουρκία-διαστρ-510723
Parallaxi

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας καταστρατηγεί τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντάει στις παραπάνω κατηγορίες μέσω ανακοίνωσης, δηλώνοντας πως η Άγκυρα “για άλλη μια φορά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες”.

Τέλος, το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Τουρκία “εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα