Ελλάδα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ιεράπετρα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα στον Μαύρο Κόλυμπο - Εγκαυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Parallaxi
υπό-μερικό-έλεγχο-η-φωτιά-στην-ιεράπετ-1143441
Parallaxi

Καλύτερη είναι από χθες το βράδυ η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί στην περιοχή των Σχινοκαψάλων, στην Ιεράπετρα Λασιθίου, η οποία κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου.

Μετά τις 3 το μεσημέρι η ένταση των ανέμων μειώθηκε και ένα ελικόπτερο κατάφερε να κάνει αρκετές ρίψεις μέχρι τις 6 το απόγευμα, οριοθετώντας το μέτωπο.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις καθώς , σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, θα πνέουν σήμερα την Κρήτη.

Ωστόσο, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, ήδη 2.000 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής έγιναν στάχτη στο Μαύρο Κόλυμπο όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2.

Εχθές, την ώρα της μεγάλης προσπάθειας πυρόσβεσης, ένας 74χρονος άνδρας που προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ο εγκαυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το NeaKriti, η μεγάλη πυρκαγιά στα Σχινοκάψαλα ξεκίνησε από υπολείμματα καύσης καλλιεργειών που δεν είχαν σβήσει καλά σε ελαιώνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλαδιά που έκαψε αγρότης την Παρασκευή ίσως δεν είχαν σβήσει καλά. Με την ένταση των βόρειων ανέμων, στη διάρκεια της νύχτας, τα κάρβουνα έδωσαν φλόγα που μεταδόθηκε σε κοντινό χειμαδιό κτηνοτρόφου και εν συνεχεία η φωτιά άρχισε να καίει μέσα σε χαράδρα και σε δασώδη περιοχή με πεύκα.

Πηγή: skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα