Ελλάδα

Ζ. Μακρή: Τα σχολεία θα ξεκινήσουν όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα

Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση.

Parallaxi
ζ-μακρή-τα-σχολεία-θα-ξεκινήσουν-όταν-716391
Parallaxi

Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, τόνισε η υφυπουργός παιδείαςΖέτα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Τριτολογίες“, καθώς αναμένεται ενημέρωση από τους δημάρχους που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για τη στατική επάρκεια, τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων, καθώς και από το Υπουργείο Υγείας για το κατά πόσον είναι υγειονομικά ασφαλές να επανέλθουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα, γίνονται καθημερινά συσκέψεις για το θέμα.

“Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα, οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκείς…τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς πιο βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή”, τόνισε η κα Μακρή.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ίσως εφαρμοστεί σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, σε πολύ λίγα σχολεία, εκεί όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τα παιδιά να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων.

Η κα Μαρούλα Μπουσμπούκη, πλημμυροπαθής η ίδια και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γιάννουλης, είπε ότι τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να πάνε στο σχολείο. ” Θέλουμε το σχολείο μας να γίνει χθες”, είπε η κα Μπουσμπούκη. Η κα Μακρή υποσχέθηκε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα ληφθεί μέριμνα και για τη μετακίνηση των παιδιών, χωρίς την επιβάρυνση των γονέων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΛάρισαςΘανάσης Φούντας, είπε ότι τα περισσότερα σχολεία στη Λάρισα είναι σε καλή κατάσταση εκτός από το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Φαλάνη που δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού. Όπως τόνισε, εφόσον διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα των κτηρίων, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν τα μαθήματα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα