Ζεστή εβδομάδα – Γρίφος ο καιρός για το επόμενο σαββατοκύριακο

Καλοκαιρινή η πρώτη εβδομάδα του φθινοπώρου

Parallaxi
ζεστή-εβδομάδα-γρίφος-ο-καιρός-για-το-1157208
Parallaxi

Οι ισχυρές καταιγίδες αποτελούν παρελθόν και η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι καλοκαιρινή. Βέβαια, τόσο σήμερα, Δευτέρα όσο και τη Τετάρτη δεν θα λείψουν κάποιες μεσημεριανές μπόρες σε ορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά

Τα καλά νέα είναι όμως, πως η θερμοκρασία θα ανέβει και η αίσθηση θα είναι ότι το καλοκαίρι επιστρέφει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Αίνιγμα, ωστόσο, αποτελεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ 2024, μιας και η αστάθεια της εποχής δεν μπορεί να δώσει σίγουρη πρόγνωση.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα, Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους τους 33 με 34 βαθμούς. Στο Αιγαίο έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη

Αύριο, Τρίτη θα σημειωθεί νέα αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, όχι τόσο έντονες όσο το Σαββατοκύριακο, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και σε περιοχές γύρω από την οροσειρά, ενώ τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη θα σημειωθεί αστάθεια στο Ιόνιο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, στα ορεινά της Πελοποννήσου, κεντρική Μακεδονία), με το ίδιο καιρικό μοτίβο.

Την Πέμπτη θα περιοριστεί η αστάθεια για λίγο, ενώ από το Σαββατοκύριακο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας από την κεντρική Μεσόγειο. Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μια μικρή άνοδο στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03-09-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και από τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-09-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, κυρίωςστα ορεινά, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-09-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο ανατολικά και νότια τμήματα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-09-2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα