Ελλάδα

Ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε στο βυθό της Αλόννησου

Επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με μία πρωτότυπη και ασυνήθιστη τελετή

Parallaxi
ζευγάρι-από-τη-θεσσαλονίκη-παντρεύτη-1048276
Parallaxi

Στις 19 Αυγούστου ο Αλέξανδρος και η Άρτεμις, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με μία πρωτότυπη και ασυνήθιστη τελετή στον βυθό της Αλόννησου.

Είναι ο δεύτερος υποβρύχιος γάμος που πραγματοποιείται στο νησί της Αλόννησου και γενικότερα στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του δήμου του νησιού. Μόνο που αυτή τη φορά η παρουσία των προσκεκλημένων ήταν αυξημένη.

«Οι υποβρύχιοι γάμοι εντάσσονται σε μία ευρύτερη στρατηγική του δήμου για καθιέρωση της Αλόννησου ως διεθνή προορισμό για καταδύσεις», παραδέχεται ο δήμαρχος Αλόννησου, Πέτρος Βαφίνης.

Το μυστήριο

Το ζευγάρι πάντρεψε ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος και κατέχει δίπλωμα κατάδυσης. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο κουμπάρος των νεόνυμφων, επτά φίλοι τους, τρεις εκπαιδευτικοί καταδύσεων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Αλόννησου, Μαρία Αγάλλου.

Ο Αλέξανδρος και η Άρτεμις αντάλλαξαν τους όρκους τους και προς στιγμήν έβγαλαν τις μάσκες τους για να δώσουν το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.

«Ατραξιόν» του νησιού

Η Αλόννησος καταγράφει αυξημένη ζήτηση για τέλεση μυστηρίων γάμου στα εξωτικά σημεία και τα γραφικά εξωκλήσια του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πληρότητα για τον Αύγουστο κυμαίνεται μεταξύ 90% – 100%, ενώ και ο Σεπτέμβρης αναμένεται να έχει υψηλή επισκεψιμότητα.

Ωστόσο, ο δήμος σε συνεννόηση με τα καταδυτικά κέντρα του νησιού επιχειρούν να καθιερώσουν τους υποβρύχιους γάμους. Για αυτό και παρέχονται κίνητρα στα ζευγάρια να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο εξοπλισμός, τα μαθήματα κατάδυσης και η μετακίνηση στο σημείο χωρίς καμία επιβάρυνση στους νεόνυμφους.

«Στην Αλόννησο ο υποβρύχιος γάμος είναι μία βιώσιμη εμπειρία με μηδαμινά κόστη και το ενδιαφέρον για καταδύσεις και αντίστοιχες τελετές παραμένει αμείωτο», αναφέρει ο Πέτρος Βαφίνης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα