Διεθνή

Γυναίκα αγνοείται μετά από ταξίδι με τον αρραβωνιαστικό της

Ένα περιστατικό που παραπέμπει σε σενάριο ταινίας και προβληματίζει έντονα τις αρχές στη Φλόριντα.

Parallaxi
γυναίκα-αγνοείται-μετά-από-ταξίδι-με-τ-816572
Parallaxi
Στιγμιότυπο βίντεο

Οι αμερικανικές αρχές αναζητούν μια γυναίκα από τη Φλόριντα που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τον αρραβωνιαστικό της. Η 22χρονη Gabrielle “Gabby” Petito δεν έχει μιλήσει με την οικογένειά της από τα τέλη Αυγούστου, όταν ταξίδευε με τον φίλο της στο Wyoming.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φίλος της, Brian Laundrie, 23 ετών, ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του, είναι πλέον το πρόσωπο που εστιάζουν οι Αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το ζευγάρι είχε καταγράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ταξίδι του, διασχίζοντας τη χώρα με τροχόσπιτο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Laundrie επέστρεψε στο σπίτι τους στη Φλόριντα τη 1η Σεπτεμβρίου ενώ οι γονείς της  Petito δήλωσαν την εξαφάνισή της 10 ημέρες αργότερα. Αλλά η αστυνομία λέει ότι ο Laundrie αρνείται να τους μιλήσει για την εξαφάνισή της.

«Παρακαλούμε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Laundrie , να μοιραστεί μαζί μας πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του North Port Todd Garrison.«Η έλλειψη πληροφοριών από τον ίδιο εμποδίζει την έρευνα. Οι απαντήσεις θα βγουν τελικά» συμπληρώνει.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του  Laundrie, Steve Bertolino, υπερασπίστηκε τη σιωπή του. «Από την εμπειρία μου, οι σύντροφοι είναι συχνά το πρώτο πρόσωπο στο οποίο εστιάζουν την προσοχή τους οι διωκτικές αρχές σε υποθέσεις όπως αυτή και η προειδοποίηση ότι “οποιαδήποτε δήλωση γίνει θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας” είναι αληθινή, ανεξάρτητα από το αν ο πελάτης μου είχε σχέση με την εξαφάνιση της Petito .Ως εκ τούτου, κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου του, ο  Laundrie δεν θα μιλήσει για το θέμα αυτό», δήλωσε ο ίδιος.

Το ζευγάρι ξεκίνησε ένα νομαδικό ταξίδι σε όλη τη χώρα με ένα λευκό φορτηγάκι Ford Transit τον Ιούλιο, αναρτώντας ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους να χαμογελούν, να φιλιούνται και να τρέχουν σε παραλίες σε ένα βίντεο στο YouTube, με τίτλο “Beginning Our Van Life Journey”, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 700.000 φορές.

Δύο εβδομάδες πριν εξαφανιστεί η Petito, η αστυνομία στη Γιούτα κλήθηκε για ένα περιστατικό που αφορούσε το ζευγάρι. Οι αστυνομικοί βρήκαν την Petito να κλαίει και να παραπονιέται για την ψυχική της υγεία, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας ενώ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η αστυνομία έχει πλέον κατασχέσει το φορτηγάκι και το επεξεργάζεται για την ανεύρεση στοιχείων.

Η οικογένεια της Petito κάλεσε τον Laundrie να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων για το πότε την είδε για τελευταία φορά και «γιατί άφησε την Gabby ολομόναχη και οδήγησε το φορτηγάκι της στη Φλόριντα. Πρόκειται για κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Με πληροφορίες του BBC

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα