Επικαιρότητα

Η γυναίκα δήμαρχος που εκλέχθηκε με 100%

Σε ένα ακριτικό σημείο της Ελλάδας.

Parallaxi
η-γυναίκα-δήμαρχος-που-εκλέχθηκε-με-100-448606
Parallaxi

Η Μαρία Κακαλή συγκέντρωσε το 100% και 13 έδρες στον δήμο Αγίου Ευστρατίου στη Λήμνο σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών. 

Η 32χρονη νεότερη δήμαρχος της χώρας θα αναλάβει τα ηνία της αυτοδιοίκησης για άλλη μία τετραετία σε ένα ιστορικό και ακριτικό νησί της Ελλάδας. 

Η ίδια όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου κατάφερε να εντάξει στο συνδυασμό της ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και ανθρώπους που ήταν απέναντι της στις προηγούμενες εκλογές.

Η Μαρία Κακαλή εξελέγη για πρώτη φορά το 2014, σε ηλικία 27 ετών. Σήμερα στα 32 της χρόνια, είναι μητέρα δύο παιδιών και ανανεώνει για δεύτερη συνεχή τετραετία στον δημαρχιακό θώκο του νησιού της. 

Στα πεπραγμένα των μαχών που έδωσε για το νησί των 250 κατοίκων με τους δύο δηµοτικούς υπαλλήλους, οι λύσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υγειονοµική κάλυψη του πληθυσµού, η κερδισµένη µάχη µε τις δεκάδες εκατοµµύρια ακρίδες που έκαναν «επιδροµές» στα σπίτια του νησιού το 2016 και το 2017.

Ανάμεσα στους στόχους της Μαρίας Κακαλή για τον τόπο της είναι οι επισκέπτες εκτός από τις φυσικές ομορφιές να βρίσκουν και επισκέψιµα σηµεία ιστορικής µνήµης, αλλά και να κερδηθεί η παραμονή των νέων του νησιού στον τόπο τους. 

*Με πληροφορίες από Έθνος, ΕΡΤ Αιγαίου 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα