Ελλάδα

Γυναικοκτονία- Καβάλα: Τα πρώτα λόγια του δράστη και το παραπλανητικό SMS

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η χώρα τις αποκαλύψεις για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Καβάλα. 

Parallaxi
γυναικοκτονία-καβάλα-τα-πρώτα-λόγια-τ-903876
Parallaxi

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η χώρα τις αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι 43χρονη φαρμακοποιός στην Καβάλα δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της μέσα στο φαρμακείο. 

Όπως μετέδωσε ο Alpha συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος προσέρχονται στην οικία της  43χρονης στο Αμυγδαλεώνα Καβάλας. 

«Δεν το χωράει ο νους μας. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφούλα», δηλώνει στο μεταξύ ο αδερφός της 43χρονης.

Ο γυναικοκτόνος και η 43χρονη είχαν αποκτήσει μαζί δύο ανήλικα παιδιά.

Τα πρώτα στοιχεία για την κατάθεση

«Βρισκόμασταν με την Αίντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι «θα ζητήσω διαζύγιο». Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω».

Ο δράστης θα απολογηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Καβάλας. 

Τα δεύτερα κλειδιά

Αφού διετέλεσε την αποτρόπαια πράξη ο 55χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του φέρει τα δεύτερα κλειδιά.

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά», δήλωσε η υπάλληλος του φαρμακείου για την ημέρα της δολοφονίας.

«Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς» για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία», συμπλήρωσε, η Βάσω Αφεντούλη.

Το παραπλανητικό sms πριν τη γυναικοκτονία

Λίγο πριν την γυναικοκτονία, ο 55χρονος έστειλε μήνυμα στην υπάλληλο του φαρμακείου από το κινητό της 43χρονης.

«Όλα καλά, είμαστε στον μηχανικό και ψάχνουμε σπίτι. Φιλάκια», έγραψε.

Μετά τη δολοφονία, ο 55χρονος έστειλε μήνυμα στον αδελφό της 43χρονης. «Εμείς οι δύο θα φύγουμε μαζί στον άλλον κόσμο».

Δηλώσεις περί ζήλειας 

«Δεν γνωρίζω τόσο πολύ την οικογένεια. Συνεργαζόμασταν τα τελευταία τρία χρόνια με την Αίντα, ήμουν υπάλληλος του φαρμακείου και τον άντρα τον έβλεπα αρκετές φορές στο μαγαζί. Δεν δουλεύαμε τις ίδιες μέρες με την Αίντα, ήταν μέσα κι ο Σπύρος, νορμάλ η κατάσταση, ενός παντρεμένου ζευγαριού, ήσυχα πράγματα δεν έδειχναν κάτι, εγώ πιστεύω ότι το θέμα ξεκίνησε όταν η 43χρονη του είπε να χωρίσουμε. Μου μίλησε εμένα η ίδια, ότι δεν είμαι καλά, θέλω να ηρεμήσω. Μου μίλησε το προηγούμενο Σάββατο. Τώρα λογικά το ανακοίνωσε και στον ίδιο. Προφανώς και θα ζήλευε», είπε η Βάσω Αφεντούλη, για τη ζήλια του 55χρονου προς της Αίντα Παπαδοπούλου.

«Μαλώνανε, αυτή ήθελε να φύγει από αυτόν. Ήθελε να τον χωρίσει και αυτός την τιμώρησε για αυτή την πρωτοβουλία» ανάφεραν μάρτυρες, σύμφωνα με το Mega.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

«Είναι βίαιος, ασφυκτικός θάνατος και καθαρά ανθρωποκτονία. όταν σφίγγει το χέρι του, εννοείται ότι η κοπέλα μετά από μερικά δευτερόλεπτα λιποθυμά. Από ένα μέχρι τρία λεπτά πιστεύω εγώ ότι τελείωσε αυτός», ανέφερε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης για τον στραγγαλισμό της 43χρονης από τον 55χρονο σύζυγο της, ο οποίος ανέφερε προκλητικά ότι τη σκότωσε, γιατί «τον προσέβαλε».

Πλήθος κόσμου αφήνει λουλούδια στο φαρμακείο

Πλήθος κόσμου έχει αφήσει λουλούδια, ανθοδέσμες και αναμμένα κεριά στο φαρμακείο όπου διεπράχθη η γυναικοκτονία την Πέμπτη, στο χωριό Πηγές Νέστου. Για τους κατοίκους της περιοχής δεν ήταν απλά μία φαρμακοποιός, αλλά ήταν ο άνθρωπος που συνέδραμε και βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. «Βοηθούσε πολύ κόσμο. Γερόντισσες, γέρους, παιδιά, νέους», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Η τελευταία ανάρτηση της 43χρονης

Η τελευταία ανάρτηση της φαρμακοποιού, στο Instagram, έγινε πριν από μία εβδομάδα. Σε αυτή φαίνεται μία κοπέλα με ένα κατακόκκινο φόρεμα σε μία αμμουδιά με το εξής σχόλιο: «Ποτέ μην μετανιώνεις κάτι γιατί κάποτε ήταν αυτό που ήθελες πραγματικά».

Πηγές: Alpha, Mega, iefimerida

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα