Διεθνή

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε το βόρειο Ιράκ

Μαζί με την ακτιβίστρια Νάντια Μουράντ - Συνομίλησαν με επιζώντες της γενοκτονίας του 2014 από το ISIS

Parallaxi
η-αντζελίνα-τζολί-επισκέφθηκε-το-βόρε-545015
Parallaxi

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) μαζί με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάντια Μουράντ (Nadia Murad) επισκέφθηκαν την περιοχή Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ και συνομίλησαν με επιζώντες της γενοκτονίας του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος(ISIS), σύμφωνα με το People.

«Είναι τιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ, αυτή τη φορά για να υποστηρίξω το έργο της φίλης μου Νάντια Μουράντ και άλλων ντόπιων Γιαζίντι που ξαναχτίζουν τις ζωές και τις κοινότητές τους μετά τη φρίκη που έζησαν» δήλωσε η Τζολί μέσω του «Nadia’s Initiative» και συνεχίζει.

«Έχω δει την πρόοδο που έχουν σημειώσει, αλλά και την ανάγκη για μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση στην υποστήριξη του έργου και της ηγεσίας τους. Οι επιζήσαντες των Γιαζίντι συνεχίζουν να αγωνίζονται με τραύματα, ανασφάλεια, εκτοπισμό και αργή πρόοδο στις αποζημιώσεις. Συνάντησα οικογένειες που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται και άλλες που δεν έχουν ακόμη υποστήριξη για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι ντόπιοι εδώ δουλεύουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Αξίζουν σεβασμό και υποστήριξη».

Σε δήλωσή της, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μουράντ χαρακτήρισε το έργο της Τζολί «καθοριστικό για την ευαισθητοποίηση και την κάλυψη των αναγκών των γυναικών, των παιδιών και των προσφύγων σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα