Επικαιρότητα

Η αποπολιτικοποίηση είναι το αυτοάνοσο της Δημοκρατίας

Στην δημοκρατία, τον μόνο που τιμωρείς, όταν δεν συμμετέχεις, είναι τον εαυτό σου. Η επιλογή θα συμβεί, απλά, από άλλους και με τα δικά τους κριτήρια.

Parallaxi
η-αποπολιτικοποίηση-είναι-το-αυτοάνο-982609
Parallaxi

Λέξεις Αντώνης Ελευθεριάδης*

Οι ιαχές των φλογερών επικριτών του ΣΥΡΙΖΑ με τις αστραφτερές πανοπλίες και τα σύμβολα και τις σημαίες του «Μένουμε Ευρώπη», στην θέση που κατείχε το«Ἐντούτῳ νίκα», έχουν καταστεί υποκριτικοί μονόλογοι (αν δεν ήταν πάντα).  Το κυβερνητικό ασκέρι με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αποδείξει πολλάκις και ο Πολάκης (ενίοτε αυτοκαταστροφικά) ότι το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι οι ευρωπαϊκές αξίες.

Χειροκροτήσαμε τους γιατρούς, αλλά τους εγκαταλείψαμε όταν ζήτησαν στήριξη και υποδομές.  Οι υποκλοπές ανέδειξαν το παρακράτος του Κυρ. (είναι θέμα χρόνου να γίνει Κim) Μητσοτάκη που είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αναπαραχθεί. To παρασιτικό κεφάλαιο έχει ευνοηθεί σε τέτοιο βαθμό βλ. πλειστηριασμούς με απόφαση Αρείου Πάγου κτλ, που έχει «αναγκαστεί» και ο Κώστας Σημίτης να επισημάνει ότι «κυριαρχούν οι επενδύσεις στο realestate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας».

Όταν οι συνταγματολόγοι αναρωτήθηκαν εύλογα από τις αποκαλύψεις των υποκλοπών αν Μένουμε Ευρώπη, οι πρόθυμοι Kyriakistas επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Βενιζέλο για σκοπιμότητες,παρά τα όσα πρέσβευαν τόσα χρόνια.

Οι ανεξάρτητες αρχές πνίγονται και στοχοποιούνται. Ο Χρήστος Ράμμος αναγκάστηκε να σηκώσει δυσανάλογο βάρος στο θέμα των υποκλοπών και πλέον και ο Αθανάσιος Δαγούμας κατήγγειλε στη Βουλή, την ίδια που ενέκρινε τον διορισμό του, και ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει ένα Ρυθμιστή ανεξάρτητο και ισχυρό, που θα έχει, μεταξύ των άλλων, ως μέλημα και την προστασία των καταναλωτών

Πλέον όμως και τα πετσωμένα ΜΜΕ δεν μπορούν να καταπνίξουν όσο και να το επιθυμούν την διάθεση κριτικής προς την κυβέρνηση μετά το οδυνηρά τραγικό δυστύχημα. Οι σατιρικές εκπομπές αποτέλεσαν την αρχή για να δεχτούν την επίπληξη της κατά τα άλλα άφωνης ΕΣΗΕΑ.  Αντίστοιχα η ΓΣΕΕ «ξύπνησε» (όχι εντελώς, με δεδομένο ότι κάλεσαν στο συνέδριο τους τον Μανώλη Γλέζο που έχει αποβιώσει εδώ και 3 χρόνια) και έσπευσε να δικαιολογηθεί για την μη συμμετοχή της σε απεργίες.

Το αντικυβερνητικό κίνημα που διαμορφώνεται είναι ισχυρό και ενδυναμώνεται συνεχώς με την χορηγία αυτών που θέλουν να το καταπνίξουν. Η οργή του κόσμου συσσωρεύεται και οι Πορτοσάλτε δεν βοηθούν την κυβέρνηση.

Ο μόνος κίνδυνος είναι ο κόσμος να θεωρήσει ότι οι πορείες είναι το μέσο εκτόνωσης και η αποχή από τις κάλπες είναι το μέσο δυσαρέσκειας στο πολιτικό σύστημα. Στην δημοκρατία τον μόνο που τιμωρείς, όταν δεν συμμετέχεις είναι τον εαυτό σου. Η επιλογή θα συμβεί απλά από άλλους και με τα δικά τους κριτήρια. Δεν είναι ίδια τα κριτήρια των ηλικιωμένων με τα κριτήρια των νέων που ασφυκτιούν σε μια χώρα που δεν τους προσφέρει προοπτική.

Χρειαζόμαστε ένα ευρύ προοδευτικό πατριωτικό μέτωπο που θα δομήσει την Ελλάδα του 2030. Χρειαζόμαστε,όπως αναφέρει και ο Στέλιος Κούλογλου, να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση που απέτυχε και μετά να κάνουμε μια δημοκρατική επανάσταση, που να τα αλλάξει όλα.

ΥΓ Το κάλεσμα για συμμετοχή δεν έχει προφανώς κομματικό πρόσημο. Η πολιτική αλλάζει συνεχώς όσο νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές αναδεικνύονται.  Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και εντός της συντηρητικής παράταξης υφίστανται πρόσωπα που δύνανται να προσφέρουν. Η δημοκρατία λειτουργεί όσο την ταΐζεις, η αποπολιτικοποίηση όμως είναι το αυτόανοσο της.

*Ο Αντώνης Ελευθεριάδης είναι τραπεζικό στέλεχος, πιστοποιημένος στην παροχή επενδυτικών συμβουλών – Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής Χρηματοπιστωτικού Τμήματος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα