Διεθνή

Η Ρωσία επέπληξε τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις της σχετικά με τη συμφωνία σιτηρών

Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του χαρακτήρισε «απλώς απαράδεκτη» τη κίνηση της Ρωσίας.

Parallaxi
η-ρωσία-επέπληξε-τις-ηπα-για-τις-δηλώσε-906316
Parallaxi

Η Ρωσία επέπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς», όπως τους χαρακτήρισε, σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει τη συμμετοχή της σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

«Η αντίδραση της Ουάσινγκτον στην τρομοκρατική επίθεση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης είναι πραγματικά απαράδεκτη» έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Δεν έχουμε δει οποιαδήποτε σημάδια καταδίκης των απερίσκεπτων ενεργειών του ουκρανικού καθεστώτος» πρόσθεσε.

«Όλες οι ενδείξεις πως Βρετανοί στρατιωτικοί ειδικοί ενεπλάκησαν στην οργάνωση του μαζικού πλήγματος με τη χρήση drones έχουν αγνοηθεί» είπε ο Αντόνοφ.

Η Βρετανία πάντως απέρριψε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς της Ρωσίας. Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του χαρακτήρισε «απλώς απαράδεκτη» τη ρωσική κίνηση, προειδοποιώντας πως θα αυξήσει τον υποσιτισμό.

Ο Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε την Άγκυρα ότι χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όπλο. «Οποιαδήποτε ενέργεια από τη Ρωσία να διαταράξει αυτές τις κρίσιμης σημασίας εξαγωγές σιτηρών είναι ουσιαστικά μια δήλωση ότι άνθρωποι και οικογένειες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τρόφιμα αλλιώς θα πεινάσουν» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, με 16 drones νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ότι Βρετανοί «ειδικοί» του Πολεμικού Ναυτικού βοήθησαν στον συντονισμό της «τρομοκρατικής» επίθεσης.

Η Μόσχα κατηγόρησε επίσης προσωπικό του βρετανικού ΠΝ για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους αγωγούς αερίου Nord Stream τον περασμένο μήνα, έναν ισχυρισμό που απέρριψε ως ψευδή το Λονδίνο υποστηρίζοντας ότι επινοήθηκε προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα