Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μια σημαντική διευκρίνιση περί οικογενειακού γιατρού

"Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό, καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός οικογενειακών γιατρών, για να καλύψει όλο τον πληθυσμό''.

Parallaxi
ιατρικός-σύλλογος-θεσσαλονίκης-μια-σ-273702
Parallaxi

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους γιατρούς, όπως μέχρι σήμερα, ασχέτως της εγγραφής τους σε οικογενειακό γιατρό, δίνει στους πολίτες η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με σημερινή ανακοίνωσή της.

“Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό, καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός οικογενειακών γιατρών, για να καλύψει όλο τον πληθυσμό. Ενδεικτικά σήμερα, για τον νομό Θεσσαλονίκης οικογενειακοί γιατροί, συμβεβλημένοι και του δημόσιου τομέα, δεν φτάνουν παρά για να καλύψουν το 1/4 του πληθυσμού. Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι όλοι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και πιστοποιημένοι θα συνεχίζουν να συνταγογραφούν και να δέχονται τους ασθενείς όπως γινόταν μέχρι σήμερα” επισημαίνει ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας χαρακτηρίζει στρεβλό τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το θέμα του οικογενειακού γιατρού, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. “Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναισθανόμενη την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες, να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των οικογενειακών γιατρών, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να βρουν οικογενειακό γιατρό με ελεύθερη επιλογή. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας και τις επαγγελματικές ενώσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, έχει καταθέσει προτάσεις για ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στα συρτάρια του Υπουργείου” αναφέρει ο κ.Νίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα