Ελλάδα

Ηλεία: Bρέθηκε σκύλος δεμένος με αλυσίδα και αποστεωμένος

Όπως τονίζει φιλοζωικός σύλλογος, δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα τα καταφέρει, καθώς βρέθηκε λίγο πριν πέσει σε κώμα.

Parallaxi
ηλεία-bρέθηκε-σκύλος-δεμένος-με-αλυσίδ-1012132
Parallaxi

Σε καταγγελία προχώρησε ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων, καθώς βρήκε σκύλο δεμένο με αλυσίδα, αποστεωμένο και σε άθλια κατάσταση σε οικόπεδο στη Ζαχάρω Ηλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, όταν το σήκωσαν για να το πάνε στον κτηνίατρο, η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το ίδιο τον σκύλο, που είναι μπόξερ θηλυκού γένους.

Τον σύλλογο ειδοποίησαν δύο τουρίστριες από την Αυστρία. Πρόκειται, για ένα σημείο όπου περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι, γεννώντας απορίες γιατί κάποιες δεν αντιλήφθηκε νωρίτερα την κακοποίηση του ζώου.

Όπως τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων σε ανακοίνωσή του, δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα τα καταφέρει, καθώς βρέθηκε λίγο πριν πέσει σε κώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του φιλοζωικού συλλόγου Κρεστένων για τον σκύλο

«Κάθε μέρα έχουμε και μια “έκπληξη”. Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά. Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα» επισημαίνει ο φιλοζωικός σύλλογος.

«Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στον δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε. Αυτό που αναρωτιόμαστε… τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο…Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να “απολαύσουν” τις ομορφιές του τόπου μας! Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!» κατέληξε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα