Ινδία: Τουλάχιστον 43 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άνθρωποι που κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και πέθαναν από ασφυξία.

Parallaxi
ινδία-τουλάχιστον-43-νεκροί-από-πυρκαγι-474920
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί, στο οποίο υπάρχουν επίσης κοιτώνες στους οποίους διαμένει ένας αριθμός εργαζομένων, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Ινδίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο εργοστάσιο αυτό που βρίσκεται σε παλιά συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας.

Εκτός από τους 43 νεκρούς, τουλάχιστον 16 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η αξιωματούχος της αστυνομίας Μόνικα Μπαρντουάτζ.

Τα θύματα είναι “εργάτες που κοιμόντουσαν στο εσωτερικό του κτιρίου αυτού που έχει τέσσερις ή πέντε ορόφους”, σημείωσε παράλληλα ο Σουνίλ Τσουντάρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νέου Δελχί.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, πρόσθεσε.

Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν ότι οι συνθήκες πρόσβασης στο Μπαζάρ Σαντάρ, μια σημαντική αγορά χονδρικής της πρωτεύουσας, είναι αυτήν τη στιγμή πολύ δύσκολες.

Το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν γεμάτο σχολικές τσάντες, πλαστικές σακούλες και υλικό περιτυλίγματος, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης πυρκαγιών, οι οποίες σημείωσαν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

“Οι πυροσβέστες τελείωσαν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Δεν υπάρχουν άλλα θύματα εκεί. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής ούτε αν επεκτάθηκε λόγω της παρουσίας πλαστικών τσαντών, τσαντών μαθητών κι άλλων υλικών αυτού του είδους”, σημείωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας.

“Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άνθρωποι που κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και πέθαναν από ασφυξία”, σημείωσε επίσης.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ινδίας, εργοστάσια και μικρές κατασκευαστικές μονάδες βρίσκονται σε παλιές συνοικίες όπου οι τιμές των ακινήτων είναι πιο χαμηλές.

Το βράδυ τα κτίρια αυτά χρησιμεύουν συχνά και ως κοιτώνες για τους φτωχούς εργάτες, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους μετανάστες και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα μένοντας εκεί.

Πηγή: ΣΜ/ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα