Αθλητισμός

Indian Wells: Προκρίθηκε η Σάκκαρη- Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς

Νίκησε κάνοντας ανατροπή η Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open.

Parallaxi
indian-wells-προκρίθηκε-η-σάκκαρη-αποκλείστηκε-553175
Parallaxi

Νίκησε κάνοντας ανατροπή η Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Indian Wells. Από την άλλη ο Στέφανος Τσιστιπάς αποκλείστηκε πρόωρα από την ίδια διοργάνωση έπειτα από την ήττα του από τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον.

Η Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τέσσερις προσπάθειες κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Indian Wells, φτάνοντας στην επιτυχία με ανατροπή.

Μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 7) και περσινή φιναλίστ έφτασε στη νίκη με 2-6, 6-4, 6-0, σε ένα παιχνίδι, που λόγω βροχής, άργησε 10 περίπου λεπτά να ξεκινήσει, ενώ διεκόπη για ακόμη 1,5 ώρα τη στιγμή που η Ρότζερς είχε πάρει προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο σετ.

Στην επανέναρξη της αναμέτρησης η Αμερικανίδα κατάφερε να ολοκληρώσει το πολύ καλό της ξεκίνημα, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0, εκμεταλλευόμενη ιδανική την πίεση στο σερβίς της Σάκκαρη.

Πίεση που συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ φτάνοντας μάλιστα σε break (2-1), το οποίο όμως η Ελληνίδα τενίστρια πήρε άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 5ο game -το μεγαλύτερο της αναμέτρησης με διάρκεια 13 λεπτά- η Σάκκαρη «έσβησε» 4 break-points.

Στο ένατο game η Σάκκαρη επέστρεψε από τριπλό break-point (0/40) κάνοντας το 5-4, και στη συνέχεια έφτασε σε break, κατακτώντας το σετ και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη κυριάρχησε απέναντι στην Αμερικανίδα που είχε πρόβλημα με το δεξί της πόδι, παραχώρησε μόλις 7 πόντους συνολικά στη Ρότζερς και έφτασε στη νίκη-πρόκριση.

Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα (Νο29), η οποία επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εκπληκτικής 17χρονης Τσέχας, Λίντα Φρουβίρτοβα με 4-6, 6-4, 7-5.

Η Καλίνινα κέρδισε τη Σάκκαρη στο χορτάρι στη μοναδική προηγούμενη συνάντηση τους, στο Ίστμπουρν πέρσι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστραλού Τζόρνταν Τόμπσον, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό με 6-7(0), 6-4, 6-7(5) μετά από 2,5 ώρες στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Indian Wells.

Ο 28χρονος Αυστραλός, ο οποίος έφτασε στη μόλις δεύτερη νίκη κόντρα σε παίκτη Top-10 στην καριέρα του μετά από εκείνη του 2017 κόντρα στον Μάρεϊ, έβαλε τέλος στις πιθανότητες του Έλληνα πρωταθλητή να ανέβει στο Νο. 1 του κόσμου μετά το Indian Wells και Maimi Open.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα