Top

Ιός: Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση- Ποια η αιτία της έξαρσης

Τι να κάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές.

Parallaxi
ιός-αντίστροφη-μέτρηση-για-την-τρίτη-δ-569510
Parallaxi

Vaccine

Mεγάλη είναι η ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων μετά τις διακοπές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πραγματικές διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία θα φανούν μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, οι τελευταίοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ενόψει της επιστροφής των ταξιδιωτών του καλοκαιριού.

«Το στέλεχος Δέλτα έχει κυκλοφορήσει στους νέους που είναι στα νησιά και διασκεδάζουν και γι’ αυτό υπάρχει μια διασπορά στα νησιά, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ‘κόκκινα’», είπε  χαρακτηριστικά ο καθηγητής, Χ. Γώγος.

Τι να κάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές

«Έχει μεγάλη σημασία να κάνει κάποιος τεστ γυρίζοντας – σελφ ή αντιγονικό. Επίσης, υπάρχει σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού υπολογίζεται στις  3 ή 4 μέρες», τόνισε ο ίδιος καθηγητής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τονίζει από μέρους του την ανάγκη της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Το μείγμα μέτρων το αποφασίζει η πολιτεία. Υγειονομικά το σωστό είναι ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια με ανεμβολίαστους», λέει.

«Τα νυχτερινά κέντρα/μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο άλλος θα πρέπει να έχει ως κίνητρο, αν θέλει να διασκεδάσει, θα πρέπει να εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να ισχύσει και εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους. Δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εφευρέθηκε και το επάγγελμα του τσιλιαδόρου που όταν έρχεται έλεγχος λέει στους πελάτες να κάτσουν», σημειωνει ακόμη.

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση

Δημοσίευμα του in.gr και της Μαρίας Μουρελάτου αναφέρει ότι η ώρα αποφάσεων για την τρίτη δόση των εμβολιασμένων είναι προ των πυλών.

«Την Τρίτη 17 του μηνός θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με κεντρικό θέμα την τρίτη δόση και τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η κατεύθυνση είναι προς τα εκεί αλλά υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που θα πρέπει να συζητηθούν», σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ανεμβολίαστοι όλοι οι ασθενείς σε ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

«Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης στον ΣΚΑΪ, παραδεχόμενος κιόλας ότι αναμένει έξαρση του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος φοβάται πως τέλη του μηνός το πανηγύρι για την Κοίμηση της Θεοτόκου θα έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από in.gr , Mαρία Μουρελάτου, in.gr/ ΣΚΑΪ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα