Διεθνή

ΗΠΑ: Ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής του Twitter εγκαταλείπει την θέση του για χάρη του Joe Biden

Ο Carlos Monje προσλήφθηκε για να βοηθήσει την εκλογή του Joe Biden

Parallaxi
ηπα-ο-διευθυντής-δημόσιας-πολιτικής-τ-372252
Parallaxi
Vice President Joe Biden speaks during a reception at the Naval Observatory Residence marking the 16th Anniversary of the Violence Against Women Act, in Washington, DC, September 22, 2010. Official White House Photo by David Lienemann.

Ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής του Twitter άφησε τη θέση του στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για μια δουλειά στην ομάδα του Joe Biden.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος του στην ομάδα, ο Carlos Monje έχει βοηθήσει σε εράνους για την εκστρατεία υπέρ του Τζο Μπάιντεν και προσλήφθηκε για να βοηθήσει στην πιθανή μετάβασή του στον Λευκό Οίκο, όπως ανέφερεται σε πήγη από το αμερικανικό μέσο Politico.

Ο Carlos Monje, ο οποίος είναι επίσης συμπρόεδρος της επιτροπής υποδομών του Joe Biden, δεν έχει ακόμα σχολιάσει την έκθεση.

https://www.youtube.com/watch?v=QqBKLhG0lz8

Πριν καταλάβει την σημαντική θέση του στο Twitter, ο Carlos Monje εργάστηκε για έναν μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων δημοκρατικών πολιτικών, υπηρετώντας στην ομάδα της Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προεδρικής προσπάθειες της, το 2016 και ως αναπληρωτής διευθυντής πολιτικής στην εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα, το 2008. Προσλήφθηκε ως ειδικός βοηθός του Ομπάμα, μετά τη νίκη του το 2008, εργαζόμενος στο Συμβούλιο Εσωτερικής Πολιτικής του και αργότερα στο Τμήμα Μεταφορών.

Αν και το Twitter επιμένει ότι διατηρεί μία ουδέτερη πολιτική στάση στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πλατφόρμα του, πολλοί έχουν κατηγορήσει την εταιρεία ότι κλίνει προς το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο επικεφαλής νομικός αξιωματούχος του Twitter, Vijaya Gadde, δωρίζει το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο χρηματικό ποσό στις εκστρατείες Ομπάμα και Κλίντον και το 2016 έδωσε 2.700 δολάρια στην Καμάλα Χάρις, που είναι τώρα υποψήφιος του Joe Biden, για την επιτυχή προσφορά της στη Γερουσία. Ο διευθύνων σύμβουλος και ο συνιδρυτής Jack Dorsey φέρεται επίσης να δωρίζει υπέρογκα ποσά αποκλειστικά στους Δημοκρατικούς.

Οι επικριτές του γίγαντα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κατηγόρησαν την εταιρεία ότι στοχοποιεί τις συντηρητικές φωνές με απαγορεύσεις και αναστολές, όπως τα tweets του Donald Trump. Οι αναφορές των επικριτών περιλάμβαναν «ελέγχους σε πληροφορίες» και προειδοποιήσεις σχετικά με «προπαγανδιστικά μέσα» και άλλα ειδικά μέτρα που η πλατφόρμα δεν έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής για κανέναν άλλο υποψήφιο για προεδρία.

Ο Τραμπ απαγορεύει TikTok και WeChat στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ απαγορεύει στους πολίτες των ΗΠΑ να “κατεβάζουν το TikTok και το WeChat. Θύελλα αντιδράσεων.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει διάταγμα σήμερα που θα απαγορεύει σε πολίτες στις ΗΠΑ να ‘κατεβάζουν’ την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat και τη εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση για νέα downloads του TikTok στις ΗΠΑ μπορεί και πάλι να ανακληθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή καθώς η ByteDance, η ιδιοκτήτρια εταιρία του TikTok, προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την τύχη των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

Η ByteDance, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Oracle Corp και άλλες εταιρίες προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση, την TikTok Global, με στόχο να περιοριστούν οι αμερικανικές ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Η ByteDance και πάλι θα χρειαστεί την έγκριση του Τραμπ για να αποφύγει μια απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου δήλωσαν ότι δεν θα απαγορευθούν πρόσθετες τεχνικές συναλλαγές για το TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, γεγονός που δίνει στην εταιρία πρόσθετο χρόνο να δει εάν η ByteDance μπορεί να πετύχει συμφωνία για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. «Το βασικό TikTok θα παραμείνει άθικτο έως τις 12 Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο Fox Business Network.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι ενέργειες θα «προστατεύουν τους χρήστες στις ΗΠΑ αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές και μειώνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά τους».

Το διάταγμα δεν θα απαγορεύσει σε αμερικανικές εταιρίες να δραστηριοποιούνται στο WeChat εκτός των ΗΠΑ, κάτι που θα είναι θετική είδηση για αμερικανικές εταιρίες όπως η Walmart και η Starbucks που χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα προγράμματα ‘μικρο-εφαρμογών’ του WeChat για να διευκολύνουν τις συναλλαγές και να επικοινωνούν με καταναλωτές στην Κίνα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το διάταγμα δεν θα απαγορεύει τις συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις της Tencent Holdings, στην οποία ανήκει το WeChat, συμπεριλαμβανόμενων των διαδικτυακών λειτουργιών στοιχηματισμού, και δεν θα απαγορεύσει στην Apple, την Google ή άλλες εταιρίες να προσφέρουν τις εφαρμογές TikTok ή WeChat από σημεία εκτός των ΗΠΑ.

Οι απαγορεύσεις αυτές έρχονται σε απάντηση μια σειράς εκτελεστικών διαταγμάτων που εξέδωσε ο Τραμπ στις 6 Αυγούστου που έδωσαν στο υπουργείο Εμπορίου 45 ημέρες για να αποφασίσει ποιες συναλλαγές να απαγορεύσει από τις εφαρμογές, τις οποίες ο ίδιος θεώρησε ότι αποτελούν απειλή στην εθνική ασφάλεια. Η προθεσμία αυτή λήγει την Κυριακή.

Το TikTok έχει 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ και είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των νεότερων σε ηλικία Αμερικανών. Το WeChat έχει κατά μέσο 19 εκατ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας αναλύσεων Apptopia στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή: RT.com, ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα