Top

Δημοκρατικοί ζητούν άμεσα καθαίρεση του Ντ. Τραμπ – Συνεχίζεται το μπλοκάρισμα από το facebook

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Parallaxi
δημοκρατικοί-ζητούν-άμεσα-καθαίρεση-603073
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ @ UNSPLASH

Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία ζήτησε σήμερα από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι αν δεν το πράξει, τότε το Κογκρέσο πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που εμπλέκεται σε θανατηφόρο πυροβολισμό στο Καπιτώλιο

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου που εμπλέκεται σε θανατηφόρο πυροβολισμό χθες στο Κογκρέσο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έρευνας που διεξάγεται για το περιστατικό, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Στίβεν Σουντ.

Ο Σουντ δήλωσε ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου διεξάγει επίσης «ενδελεχή έρευνα» για την επίθεση στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των πολιτικών και των διαδικασιών ασφαλείας.

Το Facebook μπλόκαρε τους λογαριασμούς του Τραμπ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες

Οι λογαριασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram θα παραμείνουν μπλοκαρισμένοι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και «τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες», ανακοίνωσε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Πιστεύουμε ότι το να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνιστά μεγάλο κίνδυνο», γράφει ο Ζούκερμπεργκ στον δικό του λογιαριασμό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου.

«Κατά συνέπεια, παρατείνουμε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του στο Facebook και το Instagram για απροσδιόριστο διάστημα και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση» της εξουσίας, συμπλήρωσε.

Δεκάδες συλλήψεις θα ακολουθήσουν και άλλες 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ρόμπερτ Κοντέι, δήλωσε ότι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου εξακολουθούν να εργάζονται για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με άλλα άτομα που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 400 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ουάσινγκτον το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω διαμαρτυριών για τη δολοφονία του αστυνομικού Τζορτζ Φλόιντ. Ο Κόντι επιβεβαίωσε επίσης ότι τέσσερα άτομα πέθαναν εν μέσω της βίας χθες, και τρεις από αυτούς τους θανάτους έχουν αποδοθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα