Life

ΗΠΑ: Εικόνες καταστροφής στη Λουιζιάνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Άιντα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι δρόμοι πλημμύρισαν, σπίτια και εγκαταστάσεις καταστράφηκαν.

Parallaxi
ηπα-εικόνες-καταστροφής-στη-λουιζιάν-808102
Parallaxi

Καταστροφικές εικόνες  άφησε πίσω του ο τυφώνας Άιντα, μετά το σαρωτικό πέρασμά του από την πολιτεία της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι δρόμοι πλημμύρισαν, σπίτια και εγκαταστάσεις καταστράφηκαν.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην πολιτεία της Λουιζιάνα και στην πόλη της Νέας Ορλεάνης ακριβώς 16 χρόνια μετά το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα.

Το πρωί της Τρίτης περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στη Λουιζιάνα ήταν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Λατόγια Καντρέλ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 911 δεν λειτουργούσε.

Στιγμιότυπο Youtube

Ριπές ανέμων έφταναν τα 240 χιλιόμετρα

Με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ο Άιντα έπληξε από την Κυριακή τα παράλια της Λουιζιάνας.

«Οι ζημιές είναι πραγματικά καταστροφικές», εκτίμησε ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο προάστιο Πρέριβιλ. Όμως ο κυβερνήτης είπε ότι αναμένει πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί «σημαντικά» όσο περνούν οι ώρες. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και πολλά συστήματα ύδρευσης.

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων (FEMA), υποστηριζόμενη από την Εθνοφρουρά, κινητοποίησε περισσότερους από 5.200 διασώστες για να βοηθήσουν τους πληγέντες, διαβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Στιγμιότυπο Youtube
Twitter

Πηγή:Ethnos.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα